Jednovaječné dvojičky si zobrali identické dvojčatá.Instagram/Venessa_sealby/
StoryEditor

Jednovaječné dvojičky si zobrali identické dvojčatá. Ich deti, aj keď sú od rozdielnych rodičov, sú geneticky súrodenci

Michal Čiernik31.03.2024., 08:00h

Dve skupiny jednovaječných dvojčiat sa zosobášili a každý pár má po jednom dieťati. To, čo však o nich zistili genetické testy, ich prekvapilo

Lajkuj Brainee.sk na

Dvojičky Venessa a Kerissa Sealby (28) si vzali dvojčatá Lucasa a Jacoba Sealby (32). Ich dcéry sú sesternice, ale tiež majú rovnakú DNA čo z nich robí genetické sestry. Tento extrémne zriedkavý fenomén je známy ako kvartérne dvojčatá.

Dvojité rande

V júni 2020, keď Venessa pracovala ako osobná trénerka, jedna z jej klientiek povedala, že pozná identické dvojčatá, o ktorých si myslela, že by sa k Venesse a Kerisse „dokonale hodili“.

image

Majú dve hlavy, ale jedného chlapa. Lekári zrasteným dvojičkám nedávali šancu na prežitie, jedna dvojička sa vydala

S Venessiným dovolením dala jej klientka Lucasovi svoje číslo. Začali si písať a nakoniec ju a Kerissu pozval, aby sa stretli s ním a jeho dvojčaťom Jacobom.

Venessa pre portál Today prezradila, že sa do Lucas zamilovala hneď na prvý pohľad. Hneď zistila, že je „ten pravý“ po tom, čo si uvedomili ich spoločnú lásku k športu.

O pár stretnutí neskôr sa do seba zamiloval aj druhý pár. A aj keď sa im spočiatku zdalo „bláznivé“ randiť s bratmi-dvojičkami, rýchlo si uvedomili, že so svojimi citmi nedokážu bojovať.

Geneticky súrodenci

Čoskoro potom, čo sestry začali chodiť s bratmi, páry sa presťahovali do domov hneď vedľa seba. „Neustále beháme tam a späť. Som u Venessy asi 10-krát za deň,“ priznala sa Kerissa.

Venessa a Lucas mali svadbu v októbri 2022, zatiaľ čo Kerissa a Jacob kráčali uličkou o osem mesiacov neskôr.

Kerissa a Jacob privítali dcéru menom Sophie v auguste 2022 a dcéra Venessy a Lucasa, menom Adrian, sa narodila v októbri 2023. „Veľmi pekne ďakujem, že si dala Sophie jej najlepšiu kamarátku. Už teraz je k svojej sesternici extrémne ochranárska a viem, že ich puto bude také, také výnimočné, niečo ako to naše,“ napísala Kerissa po Adrianinom narodení na Instagrame.

To, že ich vzťah bude zrejme silnejší ako medzi sesternicami, potvrdzuje aj fakt, že sú geneticky sestry. „Zdieľajú DNA rovnakým spôsobom ako súrodenci,“ hovorí pre TODAY.com Dr. John Pappas, riaditeľ pediatrickej kliniky genetiky v Hassenfeld Children‘s Hospital na NYU Langone.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 16:50