Najpamätnejšia scéna z celej série Nezvratného osuduNew Line Cinema
StoryEditor

Odborníci sa pozreli na filmovú sériu Nezvratný osud. Ktoré tragické úmrtia z nej sú v skutočnom živote najpravdepodobnejšie?

Miroslav Kamody02.08.2024., 13:08h

Hororová séria priniesla množstvo nechutných a bizarných úmrtí. Ktoré sa z najväčšou pravdepodobnosťou môžu stať aj v realite?

Lajkuj Brainee.sk na

Nezvratný osud patrí k najkultovejším hororom modernej doby. Snímka z roku 2000 odštartovala franšízu, po ktorej sa mnohí z nás začali báť cestovať lietadlom, ísť na horskú dráhu a čo je najdôležitejšie - sedieť v aute za kamiónom naloženým drevom.

Ako píše portál LadBible, našťastie je nepravdepodobné, že v realite dôjde k dramatickejším úmrtiam vo filmoch – ako napríklad uväznenie v horiacom soláriu alebo rozrezanie na polovicu letiacim ostnatým drôtom, no film obsahuje niekoľko brutálnych úmrtí, ku ktorým by mohlo dôjsť aj v skutočnom živote.

image

VIDEO Mladá food influencerka zomrela počas streamovania. Po desiatich hodín jedenia jej vybuchol žalúdok

Americká právnická firma Downtown LA Law dokázala urobiť prieskum piatich najpravdepodobnejších scenárov smrti naprieč celou franšízou Nezvratného osudu. Ktorý z nich je najpravdepodobnejší?

Incidenty súvisiace s rebríkom

Po analýze viac ako 300-tisíc pohotovostných nemocničných návštev v celých Spojených štátoch firma odhalila, že od roku 2019 utrpelo v USA zranenia súvisiace s rebríkom 4 162 ľudí. Čo znamená, že zo všetkých úmrtí v Nezvratnom osude je najpravdepodobnejším scenárom smrť Evana Lewisa „rebríkom cez oko“.

Smrť za plotom

Plot ako taký vyzerá ako dostatočne bezpečný predmet, no čísla hovoria niečo iné. Tento neškodný nástroj na ohraničenie pozemku môže spôsobiť poriadnu bolesť. Prieskum ukázal, že až  2 121 návštev nemocnice pochádza z preliezania plotu. Smrť plotom nastáva v menej známom Nezvratnom osude 5, kde je jedna nešťastná duša rozrezaná na polovicu práve plotom.

Smrteľné zranenia pri vzpieraní

Zraniť sa v telocvični sa môže zdať ako niečo, čo by malo byť vyššie v zozname, pretože si obklopení dostatočne ťažkými váhami, s ktorými sa môžeš rozdrviť. Približne 930 ľudí v Spojených štátoch skončilo v nemocnici kvôli zraneniam pri vzpieraní, čo dokazuje, že dobrá forma v telocvični je rozhodujúca.

Pozor na olej

335 návštev v nemocnici dokazuje, že ak pracuješ okolo áut, mal by si si dávať pozor na obarenie horúcim olejom.

Neškodná kosačka

Prvú päťku uzatvárajú zranenia spojené s kosačkou, pričom 229 nehôd sa stalo pri tom, ako niekto kosil trávu. Je však nepravdepodobné, že sa ti stane rovnaká nehoda, ako vo filme - v ňom sme mohli sledovať, ako Samanthe preletí kameň cez oko kvôli neďalekej kosačke na trávu.

Medzi ďalšie čestné uznania na zozname patria: výstrel klincovou pištoľou (160 nehôd), poruchy eskalátorov (211 nehôd) a popáleniny pri grilovaní (10 nehôd).

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. september 2024 21:50