V jedenástich sa stala sériovou vrahyňou.X/Msjojos, Xtimexstoryx/
StoryEditor

V jedenástich sa stala sériovou vrahyňou. Dnes so zmenenou identitou žije pod vládnou ochranou

Michal Čiernik01.07.2024., 11:00h

Mary zavraždila dve deti a pokúsila sa uškrtiť niekoľko ďalších. V listoch vyjadrila túžbu zabíjať. Podľa odborníkov za jej správanie mohla jej násilná matka.

Lajkuj Brainee.sk na

V roku 1968 Mary Bell z Newcastlu v Anglicku, len 10-ročná, spáchala svoju prvú vraždu tým, že uškrtila štvorročného Martina Browna. Jeho rodine zanechala znepokojivý odkaz. O dva mesiace neskôr podľa BBC zabila a zmrzačila trojročného Briana Howea.

image

Zabila sedem bábätiek, ďalších šesť sa chystala. Zdravotná sestra sa už z basy živá nedostane

Pred týmito hroznými činmi sa Mary pokúsila uškrtiť niekoľko ďalších detí a v listoch vyjadrila túžbu pokračovať v zabíjaní. Jej vyčíňanie prerušilo až zatknutie.

Mary, ktorá sa narodila 26. mája 1957, 16-ročnej sexuálnej pracovníčke Betty McCrickettovej, celé detstvo zanedbávali a sexuálne zneužívali. Svedectvá naznačujú, že Betty sa neúspešne pokúsila zbaviť Mary a predať ju adoptívnym rodičom.

Vraždy

25. mája, deň pred svojimi 11. narodeninami, Mary uškrtila Martina Browna v opustenom dome v anglickom Scotswoode. Neskôr sa spolu s priateľkou Normou na miesto činu vrátili, len aby sa pozreli na chlapcovo telo.

Po Martinovej smrti sa Mary objavila v jeho dome a požiadala jeho rodičov, či sa môže pozrieť na jeho telo, čím poodhalila svoj zvrátený čin. Následne sa spolu s Normou vlámali do miestnej materskej školy, kde zanechali listy, v ktorých sa priznali k Martinovej smrti a zároveň sa vyhrážali ďalším zabíjaním. To však polícia nebrala vážne a listy považovala za detský žart.

O niekoľko dní neskôr boli Mary a Norma chytené pred škôlkou, policajti ich však prepustili bez vzneseného obvinenia. Ich listy a vlámanie brala polícia len ako ich snahu o upútanie pozornosti. Až do 31. júla 1968, kedy polícia našla mŕtveho ďalšieho chlapca Briana Howea. Mary a Norma ho uškrtili a zmrzačili.

Počas súdneho procesu boli činy Mary Bell opísané ako činy vykonané „výhradne pre potešenie a vzrušenie zo zabíjania“, čo viedlo k jej odsúdeniu za zabitie v dôsledku diagnostikovaných psychopatických sklonov. Normu prepustili pre málo dôkazov.

Vzhľadom na jej nebezpečnú povahu a hrozbu, ktorú predstavovala pre deti, bola Mary Bell odsúdená na neurčitý trest odňatia slobody.

Kde je teraz?

Po 12 rokoch liečby a rehabilitácii v nápravnom zariadení ju v roku 1980 prepustili. Mary Bell dostala novú identitu, aby mala šancu na nový život a chránila ju pred bulvárnou pozornosťou.

Veci sa pre Bell zhoršili po tom, čo sa jej v roku 1984 narodila dcéra. Bellina dcéra nevedela o zločinoch svojej matky, kým nemala 14 rokov. V tom čase ich podľa portálu All thats interesting bulvár znovu objavil a pred zástupom novinárov museli dokonca z vlastného domu doslova utiecť.

Dnes je Mary Bell v ochrannej väzbe na tajnej adrese. Ona aj jej dcéra zostávajú v anonymite a sú chránené súdnym príkazom.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
01. júl 2024 13:11