Známu tiktokerku zastrelili v jej aute.Instagram/Om.fahaad94/
StoryEditor

Známu tiktokerku zastrelili v jej aute. Preslávilo ju sympatizovanie s kvír komunitou a otvorené podporovanie ľudských práv

Antiyoutuber03.05.2024., 12:30h

Iracká tiktokerka Ghufran Sawadi nemala práve ľahkú kariéru. Za svoje „obscénne“ tančeky bola dokonca odsúdená na šesť mesiacov vo väzení. Osud, ktorý ju však stretol, nečakal zrejme nikto. Neznámy vrah ju zastrelil v jej aute.

Lajkuj Brainee.sk na

Tiktokerka a známa tvár irackých médií, Ghufran Sawadi, ktorú na sociálnych sieťach poznali ako Um Fahad bola zavraždená. Matka malého chlapca a známa influencerka sa mohla na platformách pýšiť stovkami tisíc sledujúcich. Najpopulárnejšie boli hlavne jej videá, na ktorých tancovala alebo ukazovali svoje ľahko vyzývavé oblečenie. Práve to ju dostalo do veľkých problémov. Miestne úrady nesúhlasili s jej obsahom na sociálnych sieťach a odsúdili ju na niekoľko mesiacov vo väzení.

image

Nikto ho nevolal inak ako La Bestia. Luis Garavito má na rukách krv viac ako 200 ľudí, zameriaval sa hlavne na deti

Ani nie minúta stačila neznámemu vrahovi na vraždu Sawadi. Vo večerných hodinách mala tiktokerka sedieť vo svojom čiernom SUV, keď na scénu prišiel zahalený muž na skútri. Na záberoch je vidieť, ako zaparkoval za rohom, zostúpil z vozidla a vydal sa smerom k tiktokerke. Najskôr obzrel okolie a následne sa rozbehol k autu, prudko otvoril dvere a štyrikrát vystrelil z pištole, čím na mieste Sawadi usmrtil. Po tejto chladnokrvnej vražde rýchlo pribehol ku skútru a z miesta činu odišiel.

Explicitné video z incidentu zverejnilo samotné tamojšie ministerstvo vnútra. Drsný záber vyvolal v ľuďoch na sieťach silné emócie. „Ide o tragický a nezmyselný násilný čin. Moje myšlienky a modlitby smerujú k jej rodine a blízkym v tejto ťažkej dobe. Nech je spravodlivosti urobené zadosť za jej predčasnú smrť,“ píše jeden z ľudí na platforme X.

Tretí prípad za posledný rok

Ľudia na sieťach špekulujú nad tým, prečo sa vrah rozhodol k takému činu. Sawadi bola známa pre svoje sympatie k LGBTI+ komunite, otvorene podporovala ľudské práva a kritizovala tamojšiu vládu. Nedávno iracký parlament schválil nový zákon, podľa ktorého za homosexualitu hrozí až pätnásť rokov vo väzení. Mnoho ľudí preto špekuluje, že vrahom Sawadi mohol byť nejaký silne veriaci muž, podporujúci tamojšiu vládu a náboženské hodnoty.

Podľa vyjadrenia členov jej rodiny sa zdá, že ani samotná vláda vraždu veľmi nerieši. „Nikto si so mnou nesadol a nevypočul ma. Iba som im povedal, že je to moja sestra a dal som úradom svoje meno a to je všetko,“ povedal podľa New York Times brat obeti. Iracké ministerstvo vnútra uviedlo, že sa prípadom zaoberá a smrť tiktokerky prešetrujú.

Čo je však zarážajúce, že nejde o ojedinelú záležitosť. Za posledný rok došlo až k trom podobným vraždám. V minulom roku bola zastrelená iracká tiktokerka Noor Alsaffar, známa skôr ako Noor BM. Vo svojej tvorbe aj vyjadrovaní sa veľmi podobala práve Sawadi. 

A asi pred dvoma mesiacmi bola v Diwaniyah, meste v južnom Iraku, ubodaná transrodová blogerka známa ako Simsim. Podozrivá osoba bola v tomto prípade zadržaná a zostáva vo väzbe.

Portál Antiyoutuber patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. máj 2024 13:02