Na letisku v Amsterdame vtiahlo človeka do motora.X/Aviationa2z/
StoryEditor

Na letisku v Amsterdame vtiahlo človeka do motora. Hrôzostrašný incident sa stal pred zrakmi pasažierov aj personálu

Michal ČiernikČTK30.05.2024., 13:00h

Na letisku Schiphol v Amsterdame v stredu popoludní zomrel človek po tom, čo ho vtiahol bežiaci motor lietadla. V tejto chvíli nie je jasné, či išlo o nehodu alebo samovraždu. Prípad prešetruje holandská polícia.

Lajkuj Brainee.sk na

Na hlavnom letisku v Amsterdame prišlo k obrovskej tragédii. Človeka vtiahlo do motora lietadla priamo pred očami cestujúcich a personálu.

Osoba sa zasekla v motore lietadla KLM Cityhopper Embraer E190, ktoré sa pripravovalo na odlet do Dánska. Zatiaľ nie je jasné, či osoba bola cestujúcim alebo zamestnancom.

image

Rolls-Royce stavia lietadlo súdneho dňa. Má prežiť jadrový výbuch a z jeho paluby sa dá riadiť celý štát

Pasažieri a členovia posádky údajne sledovali, ako sa hrôza odohráva. V rozhovore pre holandské noviny De Telegraaf svedkovia uviedli, že potom, ako človeka nasala prúdová turbína, nastal "pekelný hluk".

Brutálna smrť na plnom letisku 

Lietadlo bolo v čase incidentu plné cestujúcich, ktorých museli po incidente evakuovať. „Všetci cestujúci a zamestnanci príslušného letu vystúpili a je o nich postarané,“ uviedla podľa portálu Mirror pobočka polície zodpovedná za kontrolu letiska.

„Dnes došlo k desivému incidentu, pri ktorom sa človek dostal do motora lietadla. V myšlienkach sme s pozostalými a máme obavy o cestujúcich a kolegov, ktorí boli svedkami tejto udalosti,“ potvrdilo letisko Schiphol.

Stroj patrí spoločnosti KLM Cityhopper, stroj mal odletieť do dánskeho Billundu. Tieto aerolinky, ktoré sú súčasťou skupiny KLM – Air France, používajú lietadlá brazílskeho výrobcu Embraer, do ktorých sa zmestí 88 až 132 cestujúcich.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
05. júl 2024 09:09