KarimInstagram/karim.z.podsveti
StoryEditor

Bývalý prostitút Karim je na sociálnych sieťach. Ľudia sú z jeho zážitkov z nočnej Prahy užasnutí, po meste robí aj prehliadky

Antiyoutuber04.06.2024., 13:00h

Karel Lampa, ktorého ľudia poznajú pod prezývkou Karim, je výrazná postava, ktorá je spájaná s podsvetím a prostitúciou. Lampa ponúka prehliadky Prahy, ktorú ale vníma úplne inak ako ostatní ľudia. On sám sa dlho živil ako prostitút, bral drogy a nakazil sa vírusom HIV. Teraz na sociálnych sieťach opisuje hrôzostrašné zážitky a ľudia si jeho tvorbu chvália.

Lajkuj Brainee.sk na

Karel Lampa alias Karim je známy predovšetkým v Prahe. V dospievaní sa totiž rozhodol robiť prostitúta, stal sa z neho bezdomovec, bol závislý na pervitíne a nakoniec sa nakazil vírusom HIV.

Ako píše Jakub Šorm z portálu Antiyoutuber, Lampa sa ale rozhodol odraziť z dna, aj keď sa zdalo, že je to takmer nemožné a začal ťažiť z toho, čo mu bolo blízke - z úplne odlišného pohľadu na hlavné mesto. Lampa sa rozhodol robiť vlastné exkurzie po Prahe a ľuďom rozpráva o podsvetí.

image

Agresívny muž vraj jej matku zbil tak, že zomrela. Príbeh českej finalistky Miss obletel celý Instagram

Roky na ulici

Lampa sa šestnásť rokov živil ako prostitút, čo ho veľmi poznamenalo nielen po psychickej stránke, ale navyše sa tiež nakazil vírusom HIV. Vzhľadom na to, že bol závislý na pervitíne a nemal príliš veľa peňazí, Lampa skončil na ulici. Z tej ho ale nakoniec dostalo to, že sa rozhodol ľuďom ukázať, ako vyzerá pražské podsvetie.

Ľudí veľmi zaujímala odvrátená strana Prahy a pretože sa Lampa v podsvetí pohyboval naozaj dlho, dokázal ľuďom ukázať a popísať do detailov naozaj mnoho miest spojených s podsvetím. Lampa sa teraz objavil na sociálnych sieťach, kde sa ľuďom predstavil a začal ich lákať na svoje prehliadky.

„Ahojky, vítam vás na svojom novom profile. Chystám a plánujem na ňom veľa zaujímavých vecí, nejaké novinky a možno zistíte niečo ďalšie nové o mne,“ povedal Lampa vo svojom vôbec prvom videu na Instagrame. Krátko po zverejnení prvého videa Lampa pridal ďalšie videá, v ktorých odpovedal na rôzne otázky o jeho živote.

Spomienky na nočný život v Prahe

Zároveň sa tiež vydal do ulíc Prahy a ukazoval miesta, ku ktorým ho viaže mnoho spomienok. Ukázal tak, na čo sa môžu záujemcovia tešiť pri spoločnom prechádzaní hlavným mestom, ku ktorému má Lampa skutočne iný vzťah ako väčšina obyvateľov.

„Tu som strávil desať rokov od ôsmej do ôsmej, prezlečený za dievča. Tamto raz odsekli jednému kuchárovi ruky, druhého uvarili ako guláš. Tamto u tých pätníkov, čo pätník, to šľapka. Vždy prišlo auto, jednu odviezlo a zase priviezlo,“ spomína Lampa v jednom videu. Do kontaktu s podsvetím Lampa prišiel práve kvôli prostitúcii, ktorou sa naozaj dlho živil. Ľuďom navyše dokáže svoje zážitky popisovať skutočne zaujímavo, pretože bol veľakrát priamo v centre diania.

image

Fatálna zámena pacientiek: V Prahe spravili tehotnej žene zákrok, kvôli ktorému potratila. Stalo sa to pri bežnej kontrole

Lampa na svojom instagramovom profile tiež predstavil svojho kamaráta, ktorý sa podobne ako on prezlieka za dievča a živí sa prostitúciou. Tereza, tak si Lampov kamarát hovorí, sa živí prostitúciou už od svojich trinástich rokov. Zároveň je závislý od heroínu a pervitínu.

„Prostitúciu prevádzkujem cez noc, takže môj deň vyzerá tak, že som celú noc hore, dopoludnia spím a popoludní sa zase pripravujem do práce,“ hovorí Tereza vo videu. Lampa by vraj za Terezu dal ruku do ohňa a spoločne sa rozhodli urobiť rozhovor. Lampa si založil profil na platforme Patreon, kde ho sleduje vyše 200 ľudí.

Jedinečné prehliadky

Práve tam Lampa pridáva exkluzívne zábery a rozhovory z ulice a rozpráva rôzne hrôzostrašné historky. Samozrejme sa snažia ľudí nalákať na svoje prehliadky, ktoré sa väčšinou konajú po zotmení a dodávajú tak záujemcom oveľa intenzívnejší zážitok.

Lampa je tiež aktívny na TikToku, kde majú jeho videá pomerne slušný úspech. Ľudia sú radi, že Lampa opisuje Prahu z úplne iného pohľadu, ktorý si mnohí z nás ani nevedia predstaviť.

„Ja sa čudujem, že o tom hovorí na rovinu. Že sa nebojí, že ho niekto zlikviduje. To je ako z nejakého filmu. No ty v*le, to muselo byť peklo. Šialené, čo sa tu dialo a stále ešte deje. Super video, určite pokračujte, je to zaujímavé. Karim vie, o čom hovorí, je na ňom vidieť, že bol fakt medzi ľuďmi z podsvetia,“ reagujú na Lampove videá ľudia na TikToku.

Veľa ľudí sa tiež nechalo počuť, že si po zhliadnutí niektorých videí rozhodne nechcú nechať ujsť možnosť vydať sa s Lampou na prehliadku po Prahe. Podľa rôznych recenzií je to skutočne silný zážitok a mnoho ľudí Lampovej prehliadky vrelo odporúča.

Portál Antiyoutuber patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. jún 2024 06:18