.X/Hipertextual/
StoryEditor

Muskova sociálna sieť X spustí vlastného chatbota. Je inšpirovaný knihou Stopárov sprievodca galaxiou

ČTK30.03.2024., 10:00h

Elon Musk bude mať vlastného chatbota. Tvrdí, že prekoná všetkých, ktorý doteraz fungujú.

Lajkuj Brainee.sk na

Sociálna sieť X budúci týždeň uvedie na trh chatbota Grok-1.5 s umelou inteligenciou (AI), ktorého vytvoril start-up xAI. Oznámil to dnes na na bývalom Twitteri miliardár Elon Musk. Ten chce v oblasti umelej inteligencie konkurovať spoločnosti OpenAI, ktorá spustila chatbota ChatGPT, a spoločnosti Google zo skupiny Alphabet.

„Grok 2 by mal prekonať súčasnú umelú inteligenciu vo všetkých ukazovateľoch. Teraz ju trénujeme,“​​​ napísal Musk.

image

Krajne pravicová umelá inteligencia dobýva internet. Na jej čele stojí chatbot s Hitlerom, Stalinom či bin Ládinom, s ktorými si môžeš pokecať

Chatbota Grok, ktorý bol vytvorený podľa vzoru knihy Stopárov sprievodca galaxiou, predstavila spoločnosť xAI v decembri. Trénuje ho na textoch zverejnených v sieti X. Vďaka týmto čerstvým informáciám môže chatbot poskytovať používateľom aktuálnejšie informácie ako chatovacie nástroje konkurencie.

Musk tento mesiac uviedol, že Grok bude fungovať ako open source, teda otvorený softvér. To znamená, že bude mať voľne dostupný zdrojový kód, takže ho bude môcť ktokoľvek voľne upravovať a meniť v záujme ďalšieho vývoja. Miliardár pred rokmi investoval do spoločnosti OpenAI, ale neskôr sa s ňou rozišiel a obvinil ju, že opustila svoje pôvodné poslanie v prospech zisku.

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 02:09