Organizátor neslávne známej akcie Billy Coull prvýkrát verejne prehovorilChannel5/jenny Fogarty/swns/
StoryEditor

Ľudia mu v správach želajú smrť. Organizátor virálnej akcie Willyho Wonku prehovoril: Môj život je zničený

Viktória Revajová18.03.2024., 13:30h

Organizátor neslávne známej akcie Billy Coull prvýkrát verejne prehovoril po tom, čo zábery z jeho “továrne na čokoládu” obleteli svet.

Lajkuj Brainee.sk na

Desivá továreň na čokoládu Willyho Wonku sa stala legendou internetu. Pre jej organizátora je však nočnou morou.

Podujatie s názvom Willyho čokoládové dobrodružstvo sa konalo koncom februára v škótskom meste Glasgow. Reklama návštevníkom sľubovala magický zážitok v čokoládovej továrni Willyho Wonku, no keď rodiny s deťmi dorazili na miesto, ocitli sa v poloprázdnom sklade.

Namiesto čokoládových fontán ich na mieste čakali len biedne kulisy z plastu. To však nebol najväčší problém. Scenár k akcii mala napísať umelá inteligencia, vďaka čomu vznikla úplne nová postava, ktorá vo filme nie je. Záhadný “pán neznámy” však deti vydesil. Na sociálnych sieťach sa rozšírili videá, ktoré zachytávajú detský krik a plač.

Právom nahnevaní návštevníci začali žiadať vrátenie peňazí za lístky, za ktoré zaplatili v prepočte približne 40 eur. Atmosféra sa na akcii zvrhla až natoľko, že musela zasiahnuť polícia, aby upokojila davy, ktoré sa tam zhromaždili a požadovali vrátenie peňazí.

image

Továreň na čokoládu Willyho Wonku je prepadák. Bizarný scenár k akcii zrejme napísala umelá inteligencia

Život sa mu obrátil naruby

Riaditeľ spoločnosti House of Illuminati Billy Coull, ktorý stojí za vznikom bizarnej akcie pre deti prvýkrát verejne prehovoril. Ako píše Daily mail, Coull poskytol otvorený rozhovor pre dokument britskej televízie Channel 5.

Po tom, čo zorganizoval kontroverzné podujatie sa na neho spustila lavína nenávisti a jeho život sa zmenil, ako on sám tvrdí, na peklo. Na záberoch dokumentu s názvom Willy Wonka: Škandál, ktorý otriasol Britániou pôsobí, že ho celá vec mrzí a očividne ho zasiahla.

Na sociálnych sieťach vraj dostal stovky správ, v ktorých mu ľudia píšu, že je „diabol“, „darebák“, „hrozný otec“ a dokonca ho vyzývajú, aby ukončil svoj život. „Môj život sa obrátil naruby. Môj život je zničený,“ povedal v dokumente.

Coull na svoju obranu povedal, že naozaj veril, že sa mu podarí vytvoriť podujatie, ktoré prinesie ľuďom radosť. „Dúfal som v udalosť, ktorá bude radostná a šťastná,“ uviedol.

image

Akcia Willyho Wonku v Glasgowe.

Tiktok/

Má za sebou pestrú minulosť

Ako píše Glasgow times, spoločnosť Billyho Coulla sa prostredníctvom sociálnej siete ospravedlnila a prisľúbila, že návštevníkom vráti peniaze. „Chcem sa úprimne ospravedlniť každému z vás, ktorí ste sa tešili na túto udalosť. Chápem sklamanie a frustráciu, ktorú to spôsobilo, a preto ma to naozaj mrzí,“ píše sa na ich oficiálnom profile. 

Nejde však ani zďaleka o prvé fiasko, ktoré má Coull na svedomí. V roku 2021 čelila kritike jeho nezisková organizácia Gowanbank Hub za to, že zrušila plánovanú akciu, na ktorej mal Santa rozdávať balíčky pre znevýhodnené deti. Podujatie bolo zrušené pre obavy z rozširujúcej sa varianty covidu-19 omikron. Ľudia však začali pochybovať o tom, čo organizácia spravila s vyzbieranými vecami pre deti v núdzi. Organizácia sa bránila a uviedla, že balíky deťom doručila.

image

Kate Winslet ako autoritárska vodkyňa či mladý Willy Wonka. Pozri sa, čo v marci prinesie HBO Max

Ako to bolo s umelou inteligenciou?

Billy Coull je všeobecne známy svojím vrelým vzťahom k umelej inteligencii. Na svojom konte má až 17 kníh, ktoré minulý rok napísal pomocou známeho Chatu-GPT. Na Amazone sa prezentuje ako „záhadný tvorca slov, ktorý pochádza z rušných ulíc Glasgowa“, a tiež ako „vychádzajúca hviezda literárneho sveta“. V súčasnosti však nie je možné jeho knihy zakúpiť.

Prednedávnom jeden z hercov z “továrne Willyho Wonku” prehovoril, že si myslí, že scenár pripravila umelá inteligencia. Dokument britskej televízie tieto domnienky čiastočne potvrdil. „Scenár bol vytvorený mnou, ale aby som bol celkom úprimný, trpím dyslexiou, a tak som ho nechal prebehnúť cez AI, aby skontrolovala gramatiku a dokončila ho,“ priznal. 

Reklamné texty, ktoré lákali na rozprávkové dobrodružstvo plné čokoládových fontán má tiež na svedomí umelá inteligencia. „Predstavte si seba, ako stojíte pred kaskádovými čokoládovými fontánami, pričom každý zamatový prúd vás pozýva ponoriť sa, dopriať si a vychutnať si bohatstvo sveta Willyho Wonku,” hlásala reklama. Namiesto toho však návštevníci dostali len umelé kulisy v podobe čokoládovej rieky.

image

Influencerka chcela brunch zadarmo, dostal sa jej však len výsmech. Reakcia populárnej reštaurácie sa stala virálnou

Karta sa obracia

Po tom, čo britská televízia odvysielala dokument sa na sociálnych sieťach objavili podporné komentáre.

„Viem, že to bola zlá skúsenosť a súhlasím s tým, že by mali dostať svoje peniaze späť a nie je v poriadku rozrušovať deti, ale skutočne dúfam, že Billy je v poriadku. Hovoríme o niekoho duševnom zdraví a živote. Hovoríme to znovu a znovu, buďte láskaví, nezaslúži si vyhrážky smrťou,“ píše jeden z používateľov sociálnej siete X.

„Cítim sa naozaj nepríjemne pri sledovaní Billyho Coulla v dokumente #wonka – ten chlap zjavne nie je na tom celkom dobre. Dúfam, že má okolo seba ľudí, ktorí sa o neho starajú,“ doplnil ďalší. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 09:00