Legging legsScreenshot Tiktok/
StoryEditor

Internetom sa šíri ďalší nebezpečný trend. Štandard krásy z čias prelomu milénia ožíva v novom trende Legging legs

Viktória Revajová05.03.2024., 13:30h

TikTok zaplavili videá, ktoré pripomínajú návrat do minulosti. Nový trend nastavuje nedosiahnuteľný ideál krásy.

Lajkuj Brainee.sk na

Populárna čínska sociálna sieť, ktorá nastavuje trendy a tisíce užívateľov ich nasleduje, bola už v minulosti kritizovaná v súvislosti so šírením toxického obsahu. Od “neškodného” Pee your pants challenge, cez nebezpečnejšie formy zábavy až po trendy, ktoré negatívne vplývajú na duševné zdravie mladých žien. Takémuto obsahu sa na TikToku náramne darí.

Čo je Legging legs?

Najnovšie vzbudil obavy trend zvaný Legging legs. O čo ide? Tento trend hlása, že na to, aby si si mohla dovoliť nosiť legíny, musíš mať perfektné nohy s medzerou medzi stehnami.

Hoci sa dnes čoraz častejšie môžeš stretnúť s obsahom, ktorý hlása body positivity a selflove témy, vyzerá to tak, že ho stále valcujú trendy typu legging legs.

@chaysembyrd

LEGGING LEGS??? WHAT IS HAPPENING!! WE WENT THROUGH THIS IN 2014 NO???

♬ Alien Blues - Vundabar

Nejde o žiadnu novinku

Zdá sa ti tento trend povedomý? Je dosť možné, že ho poznáš z čias, keď fičal Tumblr. Vtedy sa tento trend nazýval Tight gap a v podstate v ňom išlo o to isté - mať čo možno najširšiu medzeru medzi stehnami ako sa len dá. 

Ideál krásy v tejto podobe bol populárny už na prelome milénia, kedy sa na mólo a titulku v magazínoch dostávali len vychudnuté modelky. V posledných rokoch sa štandardy krásy trochu uvoľnili a do módy sa dostali Kardashianske krivky, preto je nový trend prekvapivý a zožal patričnú vlnu kritiky.

Pre mnohé nedosiahnuteľný ideál

Hlavným problémom toxického trendu je, že aj keby si sa akokoľvek snažila ho naplniť nemusí sa ti podariť dosiahnuť jeho ideál. Takzvanú tight gap totiž nemusíš dosiahnuť drastickou diétou, ani cvičením. 

Najviac ju ovplyvňujú maličkosti, nad ktorými nemáme moc, ako gény a postavenie kostí. Kľúčovú rolu v tom hrá štruktúra pánvy a dĺžka stehennej kosti.

image

Na TikToku sa šíri antifeministický trend. Ženy by sa podľa neho mali len starať o mužov a domácnosť, nič iné

TikTok musel zasiahnuť 

Tento virálny trend zašiel až tak ďaleko, že platforma musela zasiahnuť a hashtag zakázať. V súčasnosti ho už na TikToku nenájdeš. Namiesto toho sa dostaneš na stránku, ktorá poskytuje informácie o poruchách príjmu potravy a radách ako s nimi bojovať.

Ak máš problém s príjmom potravy, neboj sa vyhľadať odbornú pomoc. Organizácia Chuť žiť má bezplatnú linku pomoci a mailovú poradňu. Okrem toho poskytuje psychologické poradenstvo a iné programy.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 02:06