TikTok
StoryEditor

Mánia vandalizmu na TikToku. Pred nebezpečným virálnym trendom už varujú aj policajti

som27.10.2021., 13:00h
Britskí tínedžeri si našli novú zábavku. Na TikToku zverejňujú videá, v tktorých ako v populárnej popovej sklady Die Young od speváčky Keshi kopú do dverí cudzích ľudí. Z „miesta činu“ potom utekajú preč a zanechávajú za sebou hotovú spúšť. Pred novým trendom už varovali britskí policajti.
Lajkuj Brainee.sk na

Trend sa v posledných dňoch rozšíril hlavne v Británii. Policajti zo severného Walesu minulý týždeň na svojom Facebooku varovali pred rastúcim trendom mladých vandalov. Najviac incidentov zaznamenali v prístavnom meste Caernarfon na severe krajiny. „Mladiství tam rušia postarších obyvateľov, ktorí sa kvôli tomu vo svojich vlastných domoch cítia v nebezpečenstve,“ uviedla waleská polícia.

Násťroční užívatelia vo virálnych videách za sprievodu skladby Die Young prevažne kopú do vchodových dverí, ktoré si náhodne vybrali v uliciach. Niekedy do dverí kopú aj vo vnútri obytných budov alebo študentských ubytovní.

Niektoré z videí už majú na TikToku niekoľko miliónov vzhliadnutí.

@333amari ???#fyp #dieyoung @thouxandbandzkjay ♬ original sound - amari

Vyčíňajú aj v Londýne

Podľa britského portálu The Mirror sa v poslednom čase stále viac podobných prípadov objavuje aj na severe Londýna. „Pozeral som sa na televíziu a zrazu som počul obrovskú ranu,“ uviedol obyvateľov britskej metropoly Joe, ktorý sa stal jednou z obetí virálneho trendu. „Vykukol som z okna a videl som skupinku násťročných, ako utekajú. Mohli mať okolo 15 až 16 rokov. Mali na sebe kapucne a strašne sa smiali,“ dodal.

Tento nebezpečný virálny trend nie je jediným, ktorý britskú políciu v poslednom čase zamestnal. V lete sa v krajine rozšírilo takzvané „fazuľovanie“ kedy mladiství vylievali obsah plechoviek s fazuľami v paradajkovej omáčke na cudzie domy, bránky alebo autá.

@jaydendurst8 Time to hop on the trend #fyp #dieyounggame ♬ original sound - Jayden Durst

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
06. október 2024 06:35