Celý zážitok má trvať desať hodín, no podľa Russa ho nikto ešte nedokázal absolvovať do konca.X/Terroradiccion/
StoryEditor

Čo za ľudia niečo také vyhľadávajú? Rezanie, topenie, či vytrhávanie zubov. V tomto strašidelnom dome reálne ubližujú

Michal Čiernik02.07.2024., 10:00h

V tomto strašidelnom dome prežiješ doslova svoje najhoršie nočné mory. Okrem psychického týrania ťa tu však budú aj mlátiť, topiť či rezať.

Lajkuj Brainee.sk na

McKamey Manor nie je strašidelný dom plný visiacich duchov na šnúrke alebo hercov vo kostýmoch vlkolakov. Pred vstupom do tohto strašidelného domu musíš dovŕšiť minimálne 21 rokov a podpísať 40-stranový dokument, v ktorom súhlasíš zo všetkým, čo sa ti vo vnútri môže stať.

„Toto je podujatie s účasťou publika, v ktorom prežiješ svoj vlastný hororový film,“ uvádza sa na oficiálnej stránke atrakcie. Prvýkrát sa dostala na verejnosť v roku 2014, kedy mala údajne na čakacej listine 20-tisíc ľudí. Časom sa reputácia tejto mučiarne zmenila a vznikla dokonca online petícia za jej zatvorenie, ktorá má takmer 200-tisíc podpisov.

image

Väzňov mal naprávať vzájomný teror. Stalinské peklo v rumunskej väznici sa vymklo spod kontroly, umreli tisíce ľudí

V nej sa napríklad uvádza prípad jedného návštevníka, ktorý počas prehliadky strašidelného domu niekoľkokrát omdlel a pracovníci s jeho trýznením prestali len preto, že si mysleli, že zomrel.

„Ponárali ma do studenej vody, paralyzovali elektrickými šokmi, bičovali a udierali do tváre. Stále mám jazvy zo všetkého, čo mi urobili,“ prezradila portálu Metro.co.uk účastníčka Laura Hertz Brotherthon.

Pravidlá zakazujú vstup tehotným ženám, ľuďom trpiacim klaustrofóbiou, epilepsiou alebo ľuďom so srdcovým ochorením. Následne si tvoju totožnosť overia telefonicky a pred samotným vstupom ti ešte povinne pustia dvojhodinové video minulých účastníkov, ktorí rozprávajú svoje skúsenosti, ktoré v dome hrôzy zažili.

Až potom ti dajú podpísať spomínaný dokument, v ktorom súhlasíš napríklad aj s vytrhávaním zubov, otravou oxidom uhličitým, vykĺbením či zlomením končatín, popálením, tržnými ranami či dokonca pochovaním zaživa. V správe sa však dodáva, že zamestnanci návštevníkom v skutočnosti neubližujú, len sa k nim správajú „drsnejšie“. „Účastník súhlasí a chápe, že váš život v skutočnosti nie je ohrozený a toto je len hra,“ píše sa v dokumente. Každý návštevník však môže hoci kedy svoj pobyt záchranným slovom ukončiť a odísť.

Jeden človek prežil infarkt

Podľa zakladateľa Russa McKameyho to však nie je také zlé, ako sa zdá. „Nikdy nebol nikto vážne zranený. Žiadny účastník nás nežaloval. Ak si dobre pamätám, tak sme raz museli riešiť infarkt, ale ten človek je už v poriadku. Ľudia môžu odísť s modrinami, vyvrtnutiami a reznými ranami. Ale skôr zomriete v Disneylande aku u nás,“ prezradil Russ v rozhovore pre Nashville Scene.

image

Celý zážitok má trvať desať hodín, no podľa Russa ho nikto ešte nedokázal absolvovať do konca.

X/Terroradiccion/

Celý zážitok má trvať desať hodín, no podľa Russa ho nikto ešte nedokázal absolvovať do konca. Posledné roky dokonca ponúka 20-tisíc dolárov (18-tisíc eur), pre odvážlivca, ktorý prekoná všetky nástrahy.

Väčšina doterajších záujemcov však neprišla kvôli peňažnej výhre. Často sú medzi nimi vojnový veteráni alebo ľudia, ktorých ťaží nejaká vina. „Všetci to boli ľudia, ktorí sa len pokúšali vyliečiť zo svojich minulých tráum. Považovali to za isté vykúpenie alebo spôsob ako poraziť strach, ktorý ich zožieral veľkú časť ich životov,“ povedal Russ pre The Hollywood Reporter.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/ostatne, menuAlias = ostatne, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. júl 2024 14:03