Hana GelnarováInstagram/Hana Gelnarová
StoryEditor

VIDEO Česká influencerka je pod paľbou kritiky. Na videu hajlovala, teraz tvrdí, že nevie, čo znamená zdvihnutá pravica

iDnes.cz13.08.2024., 11:00h

Účastníčka reality šou Like House a Survivor Hana Gelnarová (23) sa na sociálnych sieťach ospravedlnila za svoje hajlovanie na videu, ktoré zverejnila nedávno na Instagrame. Zápasníčka z Clash of the Stars tvrdí, že nevedela, čo znamená zdvihnutá pravica.

Lajkuj Brainee.sk na

Hana Gelnarová pridala prednedávnom na Instagram video, na ktorom spoločne s priateľmi za hudobného sprievodu a s nemeckou vlajkou na obrazovke televízie opakovane dvíha pravicu, teda hajluje. Po zverejnení príspevku začali v komentároch okamžite rýchlo pribúdať negatívne reakcie, píše portál iDnes.

Na videu s priateľmi pochoduje a hovorí: „Ako mažoretky!“. V jeden moment zdvihne a napne pravú ruku. Gesto potom spoločne s priateľmi zopakujú a smejú sa pri tom.Gelnarová video po obrovskej kritike len krátko po zverejnení zmazala, ale to si už žije vlastným životom a koluje po všetkých sociálnych sieťach. Influencerka sa v nedeľu na Instagrame ospravedlnila.

image

Zomrela slávna YouTuberka MotoTanya. Najkrajšia motorkárka sa pri osudnej nehode zrazila s kamiónom

Gesto vraj nepoznala

„Ľudia, čo ma poznajú, vedia, že taká nie som. V živote nerobím zlé veci. Pridala som sa k ostatným, robila som mažoretky a vojačikov. Bohužiaľ som to gesto nepoznala. Môžete si myslieť, že som hlúpa, že nepoznám veci ako hajlovanie,“ povedala.

„Teraz už to viem a ponesiem si následky. Keby som vedela, čo to znamená, tak je jasné, že by som to tam nedala. Budem si teraz dávať detox od sociálnych sietí. Odvtedy, čo sa to dalo von, som ešte nespala. Chcela som vám len objasniť, že nie som zástancom týchto vecí,“ uviedla.

Pripravená niesť následky

Pod svoje video s vyjadrením zároveň pridala text, v ktorom píše, že už nemá čo ďalšie oznámiť a je na ľuďoch, či jej budú po zhliadnutí videa veriť alebo nie. „V Česku platí pravidlo – neznalosť neospravedlňuje. Som si toho vedomá. Následky si za to ponesiem určite tiež. Holt život nie je len ružový a chybu môže urobiť ktokoľvek. Nabudúce viac premýšľať, než začnem konať. Vďaka tým, čo so mnou držia stále aj v tejto chvíli a veria mi,“ dodala.

Propagácia nacizmu alebo vyjadrovanie sympatií k nacizmu je v Česku hodnotené ako trestný čin podľa § 403 či § 404 trestného zákonníka, s trestnou sadzbou od šiestich mesiacov až do troch rokov odňatia slobody. Súdy takéto počínanie mnohokrát riešia podmieneným trestom.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. september 2024 07:56