Fanúšikovia sa navzájom utešujú pred hotelom, kde našli bývalého speváka skupiny One Direction Liama Payna mŕtveho po páde z balkóna TASR/AP Photo/Natacha Pisarenko
StoryEditor

VIDEO Smrť speváka Liama Payna. Bývalý člen One Direction vypadol z tretieho poschodia hotela, mal sa správať nepríčetne

ČTKiDnes.cz17.10.2024., 07:14h

Pri hoteli v argentínskej metropole Buenos Aires bol nájdený mŕtvy Liam Payne, spevák niekdajšej írsko-britskej chlapčenskej skupiny One Direction. Informovali o tom miestne médiá, podľa ktorých 31-ročný hudobník zomrel po páde z tretieho poschodia hotela.

Lajkuj Brainee.sk na
image

Posledné príspevky speváka na Snapchate

Snapchat/Liam Payne
Miestne denníky La Nación and Clarín uviedli, že k hotelu v bohatej štvrti Palermo bola privolaná polícia na základe tiesňového volania kvôli údajnému „agresívnemu mužovi, ktorý by mohol byť pod vplyvom drog a alkoholu”.

Na nádvorí hotela sa mal krátko na to ozvať hlasný zvuk a následne bolo o 17:04 tamojšieho času objavené jeho telo na vnútornom nádvorí hotela. Mal spadnúť z výšky asi 14 metrov a utrpel ťažké zranenia nezlučiteľné so životom.

Údajne sa vrhol z balkóna

Zdravotníci neskôr potvrdili smrť speváka, ktorý bol nájdený vo vnútornom dvore hotela Casa Sur. Šéf zdravotníckeho záchranného systému Alberto Crescenti odmietol oznámiť podrobnosti k incidentu, vrátane toho, či Payne z balkóna vyskočil, alebo nešťastne vypadol.

Denníku Todo Noticias Crescenti povedal, že úrady vyšetrujú všetky okolnosti úmrtia Payna a vykonáva pitvu. Hovorca ministerstva bezpečnosti argentínskej metropoly Pablo Policicchio agentúre AP oznámil, že Payne „sa vrhol z balkóna svojej izby”.

Kontroverzie posledných dní

Len pár hodín pred svojou smrťou zverejnil Liam Payne na Snapchate zábery z Argentíny, na ktorých je v hotelovej izbe spolu s priateľkou Kate Cassidyovou. Tá bola v čase jeho úmrtia už späť doma na Floride, jedná sa teda o video nahrané niekoľko dní pred smrťou speváka.

Payne v ňom hovorí, že si s partnerkou na dovolenke užili dlhé vyspávanie a pretože je krásny deň, má v pláne ísť zahrať pólo, ktorému sa v minulosti venoval. Jeho posledné dni ale sprevádzajú kontroverzie. Mal byť údajne pod vplyvom alkoholu a drog. Údajne sa mal správať nepríčetne, v hotelovom lobby si rozbil laptop a nakoniec musel byť odvedený na izbu.

image

Tom Holland či The Rock. Svaly nie sú všetko, títo slávni muži otvorene priznali, že bojujú s duševnými problémami

„V hotelovom lobby sa správal nevyspytateľne a rozbil si laptop,“ uvádza Daily Mail s tým, že potom musel byť zamestnancami hotela odvedený do svojej izby a následne mala byť privolaná polícia. „Keď je pri vedomí, ničí celú miestnosť a potrebujeme, aby ste sem niekoho poslali,“ tvrdil polícii jeden zo zamestnancov hotela.

Podľa očitých svedkov mal viditeľnú zlomeninu v dolnej časti lebky. Jeho telo bolo po prehliadke prevezené do miestnej márnice, kde bude vykonaná pitva.

Problémy netajil

Bývalý člen slávnej chlapčenskej kapely v jednom z rozhovorov priznal, že v čase najväčšej slávy užíval ako teenager lieky na predpis, často sa opíjal a opakovane pomýšľal na samovraždu. 

image

Posledné príspevky speváka na Snapchate

Snapchat/Liam Payne

„Sú veci, o ktorých som zatiaľ s nikým nehovoril. Bolo to skutočne vážne. Objavilo sa niekoľko paparazzi fotiek, na ktorých mám veľmi opuchnutú tvár. Hovorím tomu môj práškovo-chľastový ksicht. Mal som snáď desaťkrát väčšiu tvár, než mám teraz,“ zveril sa Liam Payne počas rozhovoru pre podcast Stevena Barletta nazvaný Diary of a CEO.

„Najlepšou metódou, ako nás držať počas turné pred fanúšičkami aj rôznymi podivnými ľuďmi v bezpečí, bolo zamknúť nás v hotelovej izbe. A čo je v izbe? Minibar. Takže som mával niekoľko rokov takmer denne takzvanú party pre jedného. Bolo to šialené,“ spomínal spevák s tým, že za opuchnutú tvár mohlo kombinovanie liekov na predpis a alkoholu.

„Prechádzal som príšernou depresiou a pomáhal si psychofarmatikami. Ale bohužiaľ som ich kombinoval s alkoholom. Mali sme milióny fanúšičiek a ja som sa pritom cítil ohromne osamelý a pomýšľal na samovraždu,“ popisoval Payne, ktorý sa v roku 2021 rozišiel so svojou snúbenicou, modelkou Mayou Henryovou.

Vzťah mu vraj nevyhovoval a nevedel v ňom prirodzene žiť. Vďaka rozchodu mal potom viac času na svojho teraz sedemročného syna Beara, ktorého mal so speváčkou Cheryl Tweedyovou.

Celosvetový úspech

Liam Payne tvoril spoločne s Harrym Stylesom, Zaynom Malikom, Niallom Horanom a Louisom Tomlinsonom svojho času celosvetovo populárnu skupiny One Direction. Sláva kapely sa začala šíriť po jej účasti v britskej verzii hudobnej súťaže X Factor v roku 2010, no už v roku 2016 sa zoskupenie rozpadlo a jeho jednotliví členovia sa venovali rôznym projektom a sólovým kariéram.

Podľa argentínskych médií bol Payne v Buenos Aires navštíviť koncert jedného zo svojich niekdajších kolegov z One Direction Nialla Horana. Payne mal sedemročného syna so svojou bývalou priateľkou, hudobníčkou Cheryl Cole, ktorá bola členkou dievčenskej skupiny Girls Aloud.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. október 2024 12:41