Ilustračná fotoArchív Ticketportal/
StoryEditor

Uži si Truck Country na Zelenej Vode! Bohatý program vyšperkujú kapely, ktoré určite roztancujú publikum

red29.05.2024., 11:44h

Bohatý hudobný program už 21. ročníka bude doplnený o množstvo sprievodných aktivít. V piatok 30. augusta 2024 začnú prichádzať od obeda registrovaní truckeri a dopravcovia so svojimi ťahačmi, valníkmi, prípadne dodávkami.

Lajkuj Brainee.sk na

Od 16-tej hodiny budú brány otvorené pre návštevníkov akcie a o 16.30 hod. začína hudobný program.

Ako prvá kapela hudobného programu vystúpi country skupina z blízkych Piešťan - VÁH RIVER BAND. Potom so svojou skupinou zahrá nezameniteľný pesničkár JANKO KULICH & KOLEGIUM. Aj keď slovo „COUNTRY“ v názve podujatia predstavuje slovo „KRAJINA“, organizátori nezostávajú nič dĺžni ani spomínanému štýlu a vystúpi známa country kapela BELASÍ, ktorí patria medzi stálicu a popredných predstaviteľov country na Slovensku. Po ôsmej hodine večernej prídu na pódium GIPSY ČÁVE z Topoľčian.

Headliner určite nesklame

Vrcholom piatkovej hudobnej noci bude koncert kapely KING SHAOLIN. Na záver prvého dňa vystúpia GeRock KABÁT revival s 32 najúspešnejšími skladbami od vzniku samotnej skupiny KABÁT.

Druhý deň v sobotu 31. augusta 2024 je program plánovaný od rána do noci. Podujatie sa zobudí o deviatej hodine energickou jumping párty. Nadšenci športu budú cvičiť na čerstvom vzduchu spoločne na 2,5-hodinovej párty plnej zábavy, endorfínov, hudby, priateľov, kde energia bude skákať vzduchom.

Nakoľko deti do 130 cm majú na celé podujatie v sprievode dospelej osoby vstup zadarmo bude následne od presného poludnia hlavné pódium venované deťom, kde vystúpi divadlo ZuNeVa s programom O troch prasiatkach a po nich interaktívne divadlo pre deti Fifo a Vierka. Pripravené sú kolotoče, rodinné a adrenalínové atrakcie. Predvedú sa tu aj siláci – SASIM Strongman, Majstrovstvá Slovenska v ťahaní a priťahovaní kamióna.

Podujatie bude mať aj druhé pódium priamo pri pláži, kde budú počas celého dňa návštevníkov zabávať v latinsko-americkom rytme Jose Garcia Dance Company so svojimi tanečnicami vo farebných kostýmoch a DJ Sonic.

Od 14.00 hod. až do noci bude na hlavnom pódiu prebiehať množstvo koncertov známych slovenských hudobných interpretov a skupín. ALLAN MIKUŠEK je legenda slovenskej country hudby a tak k podujatiu Truck Country patrí. Následne vystúpi oceňovaná kapela KORBEN DALLAS známa z mnohých festivalov nielen na Slovensku, ale aj v Česku. Ďalšími hudobnými hosťami budú CICO BAND & RENÉ RENDY. René Strausz alias René Rendy sa očividne našiel v hudbe. Spolu s rómskou skupinou Cico band totiž vydávajú hit za hitom. SMOLA A HRUŠKY je na stálicou na slovenskej scéne a preto sa návštevníci môžu tešiť na ich koncert. Večerný program bude patriť kapele GLADIATOR a známemu raperovi Kalimu, ktorého vytúpenie si žiadalo najviac truckerov. WASABI CIRCUS sa zameriavajú predovšetkým na koncerty a živé vystúpenia, kde chcú priniesť predovšetkým sviežu zábavu. Zábavu, ktorou ukončia festival „veľkých aut“ Truck Country 2024.

Vstupenky na podujatie Truck Country, ktoré sa uskutoční 30.-31. augusta 2024 na Zelenej Vode v Novom Meste nad Váhom, je možné zakúpiť v predajnej sieti Ticketportal.

Deti do 130 cm a ZŤP majú vstup zadarmo, ich sprievod musí mať platnú vstupenku.

Festival „veľkých áut" je nielen prehliadkou toho, čo už na našich cestách je možné stretávať, ale svoje neodmysliteľné miesto tu majú práve aj nové vozy prezentované jednotlivými značkami v úplne inom prostredí, z akého ho poznajú napríklad bežní návštevníci autosalónov. Samozrejme nechýbajú ani tie značky, alebo výrobcovia, ktorí mnohokrát dopĺňajú vozidlo o nevyhnutnú výbavu, aby mohlo slúžiť novému majiteľovi čo najlepšie a najefektívnejšie. Počas truckového víkendu je pripravený bohatý hudobný program, množstvo súťaží pre samotných účastníkov zrazu, tak aj sprievodných akcií pre dospelých, ale samozrejme aj pre deti. Podujatie robí radosť mnohým rodinám, ktoré tak prežijú v obklopení truckov a kvalitnej hudby neopakovateľný víkend.

V roku 2001 sa organizačný štáb pokúsil o zorganizovanie na Slovensku ojedinelej športovo-kultúrnej akcie. Truck Country, už počas prvého ročníka naplnilo očakávania návštevníkov, partnerov, ale hlavne účastníkov, ktorým v našej krajine chýbalo podujatie, kde sa môžu stretnúť vodiči a autodopravcovia a stráviť príjemný víkend v spoločnosti svojich rodín, priateľov a známych. Akcia ponúka svojim priaznivcom kvalitnú hudobnú produkciu, dni strávené priateľským zápolením v zaujímavých súťažiach i detské atrakcie a kolotoče.

Truck Country je významný projekt v oblasti nákladných a úžitkových vozidiel. Tento festival truckov najlepšie opísal a vystihol ešte pred jeho prvým ročníkom v roku 2001 uznávaný motoristický novinár Stanislav „Stanley“ Cvengroš (1938 – 2022): „Mal by to byť akýsi zraz plnokrvníkov, ktorým v žilách koluje nafta namiesto krvi. Teším sa na toto stretnutie so starými dobrými priateľmi, s gulášom a pečenou klobásou v ruke. Môže byť niečo lepšie?"

Priestor podujatia Truck Country 2024 – Zelená Voda, Nové Mesto nad Váhom, zaručuje komfort, oddych a relax pre truckerov. Organizátori hľadali miesto, ktoré by sa vyrovnalo piešťanskému autokempu, kde sa podujatie konalo v minulosti. Termín podujatia Truck Country na Zelenej Vode je posledný prázdninový víkend, konkrétne 30. – 31. augusta 2024.

Registrovať svoje trucky môžu dopravcovia a majitelia kamiónov priamo na webovej stránke akcie.

Rekreačný areál Zelená Voda sa nachádza 2 km od centra Nového Mesta nad Váhom a z hľadiska dopravnej dostupnosti je lokalita sprístupnená blízkou diaľnicou. Areál je vyhľadávanou lokalitou a poskytuje množstvo príležitostí na trávenie voľného času a oddych, jazero s plážou, zrekonštruované a novovybudované športoviská, sociálne zariadenia, vodné aktivity a športy.   

Už v predošlom jubilejnom 20. ročníku v roku 2023 podujatie začalo ísť v ústrety zelenej energii, vystavovatelia predviedli elektrické nákladné vozidlá a časť zóny pre návštevníkov bolo elektricky zaistené solárnymi panelmi. V roku 2024 k šetreniu životného prostredia prispeje aj fakt, že na podujatí budú nápoje podávané výhradne v zálohovateľných vratných pohároch.

 

 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. jún 2024 23:40