Najlepšie bratislavské pekárneInstagram/kruh/the Midnight Bakery/chez Bratislava//
StoryEditor

Bratislavské pekárne, ktoré sa oplatí navštíviť: Tu si dáš sladké pečivo, rímsku pizzu, dobrú kávu aj bagety ako z Paríža

Viktória Revajová22.03.2024., 12:00h

O špičkové pekárne v Bratislave rozhodne nie je núdza. Naopak, problém je vybrať si z množstva kvalitných prevádzok. Prinášame ti zoznam našich obľúbených pekární, v ktorých dostaneš nielen chlieb najvyššej kvality, ale aj rôzne druhy pečiva a k tomuskvelý servis a príjemné prostredie.

Lajkuj Brainee.sk na

Či už si dostal chuť na chrumkavú francúzsku bagetu, alebo moravský koláč ako od starej mamy, v Bratislave si príde každý gurmán na svoje. Toto je náš výber pekární, v ktorých si môžeš vychutnať atmosféru plnú vôní čerstvého pečiva aj pohodové prostredie.

The Midnight bakery

Niet nad poctivý chlieb. Na Slovensku vieme o tom svoje. Veď predsa aj zahraničné delegácie vítame chlebom a soľou. V Midnight bakery nájdeš prvotriednu kvalitu. Sídli na Blumentálskej ulici. V ponuke majú kváskový chlieb, ktorý v chladničke kysne poctivých 12 hodín. Okrem klasického pšeničného nájdeš v ich ponuke aj špaldový. 

image

Brunch je v Bratislave čoraz populárnejší. ZOZNAM našich obľúbených podnikov, kde ťa čaká z neskorých raňajok gastrozážitok

Rozhodne z nákupu neodídeš s prázdnym žalúdkom. Ich širokej ponuke croissantov, cinnabonov, a ďalších druhov koláčov sa jednoducho nedá odolať. Milovníci slaného si zasa pochutia na ich rímskej pizzi. Všetko v ich ponuke je, ako inak, vyrobené z kvásku. A ak si chceš vyskúšať niečo upiecť sám, radi sa o neho podelia. A nielen to. Môžeš u nich absolvovať aj kurzy kváskovania, ktoré pravidelne organizujú. 

Soren

O moravských koláčoch zo Sorenu už kolujú legendy. Niet pochýb, že sú najlepšie. Ale svojej starej mame to radšej nehovor. Okrem sladkého pečiva majú v ponuke aj chrumkavé sendviče. 

Soren je miesto, kde sa rozhodne oplatí dať si kávu. Ponuku majú pestrú, klasiky ako cappuccino a latte hádam ani nemusíme spomínať. V ich ponuke nájdeš aj bach brew, flat white, či affogato. Ponuka káv podlieha starostlivému výberu spomezi tých nakvalitnejších svetových pražiarní a pravidelne sa obmieňa. 

Kruh

Ako v Kruhu hovoria: „Každá štvrť potrebuje svojho pekára.“ Obyvatelia Vajnorskej ulice toho svojho majú a každé ráno ich prebúdza neodolateľná vôňa z tejto remeselnej pekárne. 

Croissanty, pain suisse, pain au chocolat, banánový chlebík či škoricový bun - to je len časť ich neodolateľnej ponuky. 

Určite si pochutnáš aj na niekoľkých druhoch rímských pízz, či lahodnej foccaci. Nájdeš u nich široký aj výber poctivého chleba s vláčnou striedkou a chrumkavou kôrkou. V Kruhu si pochutná nielen tvoj mlsný jazýček, ale aj oči. Všetko v tejto pekárni, vrátane priestorov totiž vyzerá neodolateľne.

Ktoré pekárne ešte odporúčame? Dozvieš sa na ďalšej strane

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 10:02