Najlepší brunch v BratislaveInstagram/panenska Kaviaren/kruh/otto/canva/
StoryEditor

Brunch je v Bratislave čoraz populárnejší. ZOZNAM našich obľúbených podnikov, kde ťa čaká z neskorých raňajok gastrozážitok

Viktória Revajová15.03.2024., 12:00h

Brunch je v európskych mestách čoraz populárnejší. Dotvára kolorit gastro scény, je to kompromis - nemusíš vstávať skoro, a je to fajn sobotný program, keď ťa príde do Bratislavy navštíviť niekto z rodiny alebo kamarátov.

Lajkuj Brainee.sk na

My sme pre teba spísali naše obľúbené podniky, v ktorých sa dobre naješ, máš veľký výber sladkých aj slaných jedál a prostredie je tak príjemné, že to môžeš spojiť aj so zážitkovým výletom hlavného mesta.

FACH Bratislava

Ak si potrpíš na kvalitnej a výživnej strave a nepohrdneš ani výberovou kávou, Fach Bratislava je to pravé orechové. Veľkou výhodou je, že raňajky podávajú od 9:00 do 16:00, takže si môžeš kvalitne pospať a naštartovať svoj deň neskôr. 

V ich ponuke si prídu na svoje mäsožrúti, vegetariáni, ale aj milovníci sladkého. Okrem tradičných párkov, či domácej tresky podávaných s domácim kváskovým chlebom, tam nájdeš aj zaujímavé špeciality. Gurmáni si určite pochutnajú na avokádovej pene s pečeným zelerom, omelete s chedarom a kelom alebo na Vajíčkach na turecký spôsob s tekvicou a petržlenovou vňaťou.

Ponuku spestruje aj široký výber káv, čajov či domácich limonád. Cena raňajok sa pohybuje od 9,90 do 12,90 eura, no môžeš si vyskladať aj lacnejšiu verziu z ponuky koláčov a croissantov. Nájdeš ich na Ventúrskej ulici.

Panenská kaviareň

V jej ponuke síce nájdeš tradičnejšie pokrmy, no je ideálnou voľbou pre vegánov alebo ľudí s intoleranciami. Raňajkové menu pozostáva zo sladkých aj slaných jedál. Môžeš si tam dať lahodné croissanty, jogurty a ovsené kaše s ovocím, ale aj chlebík s domácimi pomazánkami. 

Celé to môžeš zapiť krémovou kávou, ktorá je kombináciou arabiky a robusty. Počas pracovného týždňa majú otvorené od 8:00 do 16:00. Veľkým plusom je, že organizujú aj sobotné brunche, ale pozor! Otvorené majú len do 13:00. Ako vyplýva z názvu, nájdeš ich na Panenskej ulici. 

Urban House

Vafle, lievance, francúzske toasty, raňajkové burgre, vajíčka na spôsoby od výmyslu sveta, avokádové toasty, či humus. Ponuka, ktorú nájdeš v Urban house je naozaj široká, takže na svoje si tam príde určite každý. Rovnako veľký výber ponúka aj ich nápojový lístok, kde nájdeš čerstvé šťavy, domáce limonády, tradičné kávy, ale aj rôzne druhy latte. Urban house je jednoducho miesto kde sa snúbi špičková gastronómia a čarovný priestor. V súčasnosti majú v Bratislave dve prevádzky, na Laurinskej ulici a v Eurovei.

Za brunch tam zaplatíš v priemere 12,90 eura. Cez týždeň raňajky podávajú do 12:00, počas víkendu myslia aj na ultra spachtošov a brunch si môžeš vychutnať až do 15:00.

Kde na špeciálne brunch menu a čosi o našej obľúbenej pekárni sa dozvieš na ďalšej strane

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 10:41