CestovanieUnsplash/gerrie Van Der Walt/
StoryEditor

Expert varuje pred najväčším hriechom, ktorý môžeš počas letu spáchať. Robí to väčšina ľudí

rev09.03.2024., 11:00h

Odborník odhalil, že existuje vec, ktorej by si sa mal pri cestovaní lietadlom vyhnúť. Tento zvyk zjavne škodí tvojmu zdraviu.

Lajkuj Brainee.sk na

Ako píše portál LadBible, americký biológ Gary Brecka tvrdí, že počas cestovania lietadlom by sme sa mali vyvarovať konzumácii alkoholu. Brecka to uviedol vo virálnom videu na TikToku, ktoré má už viac ako pól milióna zhliadnutí. 

„Najväčším hriechom podľa môjho názoru je alkohol v lietadlách,” povedal. Podľa odborníka by si sa mal jeho konzumácii počas cesty v lietadle vyhnúť, pretože má katastrofálny vplyv na tvoje zdravie.

image

Od Škótska až po Turecko. Uži si jarné prázdniny a využi najlacnejšie letenky z najväčších slovenských miest

Dokonca tvrdí, že je to najhoršia vec, ktorú môžeš svojmu telu urobiť. „Môže to nielen narušiť trávenie, ale aj znížiť krvný tlak.” To v spojení s letom niekoľko stoviek metrov nad zemou nemusí byť najlepšia kombinácia.

Čo sa deje s naším telom?

Brecka následne bližšie opísal procesy, ktoré sa v našom tele odohrávajú po konzumácii alkoholu počas letu. „Alkohol sa stáva niečím, čo sa nazýva acetaldehyd, a ten je pre telo veľmi kyslý, v skutočnosti môže zmeniť pH vášho krvného obehu,” uviedol. Odborník tvrdí, že táto extra kyslosť môže spôsobiť únavu a bolesti hlavy. 

image

Kanadský študent namiesto platenia nájmu do školy pravidelne lieta. Ušetrí tak obrovské množstvo peňazí

Navyše sa dostáva sa aj do nášho tráviaceho systému a mení sa na cukor. „Vaša pečeň tak musí spracovať všetok alkohol, ktorý sa mení na cukor. Jeho hladina v krvi vám vzrastá, zatiaľ čo vy sedíte,” vysvetľuje. „Je to hrozná kombinácia,” varuje a dodáva, že to môže zhoršiť tvoju koncentráciu.

Jeho rada sa nestretla s pochopením

Používatelia sociálnej siete sa v komentároch priznali, že s pitím alkoholu prestať neplánujú. „Ďakujeme za vaše myšlienky, budeme aj naďalej piť alkohol pri našich letoch,” napísal jeden sledujúci. „To je najlepšia časť cestovania,” dodala ďalšia.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 17:28