BratislavaPavol Funtal
StoryEditor

Známy britský portál vychválil Bratislavu do nebies. Lákajú na lacné pivo, hrady a nízke ceny leteniek

Miroslav Kamody04.03.2024., 12:00h

Je podľa Britov Bratislava viac ako len lacná destinácia s pivom za babku?

Lajkuj Brainee.sk na

Teplejšie dni doslova lákajú opäť začať zbierať cestovateľské zážitky po celom svete. Málokedy si však uvedomíme, že tak, ako my chceme vypadnúť a objavovať svet, tak niekto z iného kútu planéty zatúži zavítať k nám na Slovensko. 

Britský portál LadBible sa vo svojom novom článku zameral práve na našu krajinu a jeho hlavné mesto. O Bratislave píše ako meste vo východnej Európe (au), pričom letenky sem stoja len 16,99 libry (necelých 20 eur). Ako prirovnanie udáva, že ide len o zlomok ceny vlaku do Londýna.

image

Večierka o deviatej je novým trendom medzi mladými. Spánok je pre nich omnoho dôležitejší než párty do rána

Lacné pivo, malé mesto

„Mesto sa môže pochváliť aj pintami už za dve libry, vďaka čomu je víkend zábavný, cenovo dostupný a prináša rýchly kultúrny ponor pred odletom domov. Lety sú rýchle dve hodiny a 35 minút, čo znamená, že je to primeraný čas dostať sa niekam a späť s niekoľkými dňami uprostred,” píše web.

Vyzdvihuje to, že mesto sa nachádza priamo na západnej hranici krajiny s Rakúskom na oboch stranách rieky Dunaj a je domovom pre menej ako 500-tisíc ľudí. „Pre kontext, počet obyvateľov Veľkého Manchestru je viac ako 2,8 milióna,” vysvetľuje.

image

Bratislava

Unsplash

A čo by si mal podľa britskej stránky navštíviť? Na vrchole zoznamu je Bratislavský hrad, „ktorý bol v histórii bývalým mocenským sídlom. Má prvotriedny výhľad na mesto a určite stojí za návštevu, keď neochutnáte lacné pivo.” 

Eurovea aj Devín

Ospevuje však aj Dóm svätého Martina a spomína aj Euroveu s okolím, ktoré sprája promenádu, nákupné centrum, nábrežie a mestské divadlo do „všeobjímajúceho mestského prvku”. Kúsok od centra je podľa LadBible nádherná zrúcanina hradu Devín pri riekach Dunaj a Morava.

image

Podvod s predajom stratenej batožiny na bratislavskom letisku. Falošná stránka ti akurát tak vybieli účet

„Bratislava je tiež top destináciou pre britské večierky kvôli svojmu lacnému pivu, pričom skupiny sú veľmi nápadné na prechádzkach po meste,” dodáva portál. Vyzerá to tak, že toto leto uvidíme v centre ešte viac opitých Britov, než ako sme boli posledné roky zvyknutí.

V komentároch pod článkom na Facebooku však ľudia spomínali nielen na lacné pivo, ale aj príjemnú atmosféru, ktorú v našom hlavnom meste zažili. Hovorili aj o východnom architektonickom štýle, ktorý sa spája so západnou mentalitou. Je dobré vidieť, že samotní návštevníci Bratislavu vidia aj ako niečo viac, než len lacné pivo a bujaré večierky.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 16:55