Tesla CybertruckReuters/Rebecca Cook
StoryEditor

V Česku sa objavila na predaj Tesla Cybertruck. Z jej sumy ti poriadne zabehne, je násobne vyššia ako pôvodná cenovka

Miroslav Kamody05.08.2024., 13:00h

Koľko by si bol ochotný zaplatiť za novú Teslu Cybertruck? Česká firma to skúša s cenovkou, za ktorú si v Bratislave kúpiť byt.

Lajkuj Brainee.sk na

V Českej republike je vôbec po prvýkrát na predaj futuristická Tesla Cybertruck. Ako však píše portál Prague Morning, prichádza z ohromujúcou cenovkou, ktorá atakuje ceny bytov v českej metropole.

Dizajn tohto auta je cieľom údivu aj posmeškov, ale vo výsledku spôsobí, že keď prejde okolo, každý sa otočí. V Európe sa síce kvôli ostrým hranám nemôže oficiálne predávať, no nezávislí importéri si našli spôsob, ako ho sem doviesť.

image

Tesla Cybertruck baví internet. Prvá zima a sneh odstavila údajne nezničiteľné vozidlá na krajnicu

Elektrický luxus

Práve toto vozidlo ponúka český zástupca luxusnej tuningovej spoločnosti Mansory, známej svojimi exkluzívnymi úpravami. Podrobnosti o tomto špecifickom Cybertrucku sú zriedkavé, ale je opísaný ako takmer nové auto s iba 738 kilometrami na počítadle kilometrov.

Ide o variant strednej triedy s duálnymi elektromotormi pre pohon všetkých kolies. Môže sa pochváliť kombinovaným systémovým výkonom 450 kW (612 koní) a krútiacim momentom 1008 Nmetrov. S maximálnym dojazdom až 550 kilometrov na jedno nabitie zrýchli z 0 na 100 km/h za 4,1 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 180 kilometrov za hodinu.

image

Tesla Cybertruck

Netcarshow.com

Štandardnou výbavou sú 20-palcové kolesá, panoramatická strecha, vzduchové odpruženie a zadná náprava, ktorá sa dá natáčať. Tesla je momentálne v Prahe a predajca preň pripravuje českú registráciu, ktorá zahŕňa rovnaký proces ako pri iných amerických dovozoch, vrátane individuálnej homologizácie.

Extrémna cenovka

To znamená, že Cybertruck bude vyžadovať ochranu hrán a prídavné hmlové svetlo. A cena za tento exkluzívny Cybertruck v Českej republike? Šialených 5,6 milióna českých korún, čo je v prepočte 221 166 eur.

image

Najbohatší človek, aký kedy žil, mal viac peňazí ako Musk a Bezos dokopy. Fuggera poslúchal cisár aj pápež, podnikal aj u nás

Pre porovnanie - oficiálna cenovka v Spojených štátoch začína na sume 79 990 dolárov (73-tisíc eur). Ponuka z Česka je tak trojnásobne vyššia ako pôvodná americká cena. Za luxus a možnosť byť jedným z prvých, kto sa stane majiteľom tohto vozidla, ju však vystrelila do nebies. A my nepochybujeme o tom, že sa na ňu niekto chytí.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/auto/modely, menuAlias = modely, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. september 2024 07:49