Tragický príbeh muža, ktorý bol za svoj život zatknutý viac ako tisíckrát.X/Ultimahoraenx, Mailonline/
StoryEditor

Zákon mu vôbec nič nehovoril. Toto je tragický príbeh muža, ktorý bol za svoj život zatknutý viac ako tisíckrát

Michal Čiernik04.06.2024., 11:30h

Henry Earl zomrel v máji 2024 vo veku 74 rokov. Mal nálepku človeka, ktorého polícia zatkla častejšie ako hocikoho iného na svete.

Lajkuj Brainee.sk na

Henry Earl z Lexingtonu v štáte Kentucky v USA bol v priebehu svojho života zatknutý viac ako 1300-krát a stal sa miestnou a internetovou celebritou pre svoje rozsiahle policajné záznamy.

image

Príbeh ako z filmu Terminál. Muž býval mesiace na letisku: Z dôchodku si nedokázal zaplatiť podnájom

Väčšina z Henryho zatknutí súvisela s alkoholom. Často po zadržaní strávil niekoľko dní vo väzení, kým vytriezvel. Henry začal piť vo veku 18 rokov po smrti svojej adoptívnej matky, uvádza portál Unilad.

Zábavný bezdomovec

Naposledy pracoval v roku 1969 ako autobusár a umývač riadu v moteli Smith. Väčšinu svojho života bol však bez domova. Jeho rozsiahly register trestov ho dokonca takmer dostal do televízneho programu. V roku 2004 ho oslovili na rozhovor do programu Jimmy Kimmel Live. Show sa však nemohol zúčastniť, pretože bol vo väzení.

V roku 1992 zaviedlo policajné oddelenie okresu Lexington Fayette Urban County počítačový systém, ktorý zaznamenal, že bol zatknutý takmer 1300-krát.

Celý záznam o jeho zatknutí však siaha oveľa ďalej, až po jeho prvé zatknutie v roku 1970 za nepovolené nosenie zbrane. Väčšina jeho zatknutí ale bola len za menšie priestupky, vo väčšine prípadov súvisiacich so spomínaným alkoholom.

Jeho tisíce zatknutie prišlo v roku 2008 za intoxikáciu alkoholom. Jeden obchod s alkoholom v Lexingtone dokonca predával podpísané fotografie s Henryho tvárou.

Počas mnohých rokov, počas ktorých bol Henry bez domova, ho podporovali ľudia v Katolíckom akčnom centre v Lexingtone. „Bol to človek s obrovským charakterom, mal úžasný zmysel pre humor,“ vzdala mu hold zakladateľka centra Ginny Ramsey.

Kvôli pravidlám centra týkajúcich sa alkoholu však často zostával sám na ulici. V roku 2017 Henry ochorel, kvôli čomu ho prijali do Owentonského zdravotníckeho a rehabilitačného zariadenia, kde prežil zvyšok svojho života.

Niektorí z ľudí, ktorí sa o neho v zariadení starali, sa zúčastnili jeho pohrebu na cintoríne v Owentone. „Bol to veľmi príjemný muž, vždy sa dobre bavil a vždy sa snažil ľudí rozosmiať,“ prezradili o ňom zamestnanci zariadenia. Zomrel medzi 18 a 19. májom v liečebnom ústave.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. júl 2024 07:30