Karlovesskému stromovému fantómovi sa podarilo zabiť už niekoľko stromov. Instagram/karlova_ves_official, Everett Collection/canva/
StoryEditor

Kto stojí za masakrom drevín? V Karlovke úraduje stromový fantóm, mesto žiada o pomoc s identifikáciou

TASRmor25.05.2023., 11:00h

Po Bratislave sa pohybovalo už viacero fantómov - k najslávnejším jednoznačne patrí ten, ktorý mal v obľube rozotieranie fekálií po tvárach okoluidúcich. Karlovka si teraz našla tiež toho svojho; narezáva stromy a polieva ich soľným roztokom, aby vyschli.

Lajkuj Brainee.sk na

Mestská časť hlavného mesta Karlova Ves upozorňuje na neznámeho páchateľa, ktorý má na jej území poškodzovať zdravé dreviny, informuje TASR.

image

Prišiel si do Bratislavy na výšku a nepodarilo sa ti nájsť si kamošov? Máme tipy, kde môžeš spoznať nových ľudí

Najnovšie eviduje poškodenie kmeňa pagaštana na Pribišovej ulici, siedmich briez na Silvánskej ulici, lipy na Donnerovej ulici a borovice na Hlaváčikovej ulici. Mestská časť o tom informuje na svojej sociálnej sieti.

Samospráva poukazuje na to, že na Silvánskej ulici uschlo na jednom mieste od minulého roka sedem briez. Lipa na Donerovej ulici bola podľa mestskej časti ešte vlani zelená, v súčasnosti je suchá, má preto podozrenie, že jej niekto „pomohol”. V okolí bolo už v minulosti otrávených viacero stromov.

„Vlastník oplotenej predzáhradky na Hlaváčikovej nahlásil, že niekto sype pod borovicu soľ a iný neznámy roztok,” podotýka samospráva. Pripomína zároveň, že pred časom niekto narezal niekoľko nových stromov na Púpavovej ulici.

Mestská časť sa obracia s  prosbou o pomoc aj na ľudí. Prosíme, všímajte si, ak sa pri strome pohybuje podrozrivá osoba a prípadné poškodzovanie hláste okamžite na políciu,” píše sa ďalej v príspevku na Instagrame. 

image

99 % ľudí nemá žiadne očakávania, máme ťažké jedlo a nudnú Bratislavu. Čo hovoria zahraniční turisti o Slovensku?

Väčšina ľudí v komentároch pod príspevkom je pohoršených z činov neznámeho páchateľa a nemajú s jeho akciou proti stromov pochopenie. So svojím uhľom pohľadu sa však podelili aj ľudia, ktorí v danej oblasti žijú a ktorí majú už niekoľko ročné problémy s neudržovanými stromami, ktoré im tienia ich byty.

„Už tri roky riešim stromy v okolí nášho paneláku. Tienia susedom na prvom a aj druhom a treťom poschodí. Odkázali ste nás na magistrát a ten sa nevyjadruje. Proste na to kašlete,” napísal užívateľ Instagramu. Komentujúci sa ďalej zamýšľal nad tým, kto tam stromy pred tridsiatimi rokmi vysadil a prečo by na to mali ľudia teraz doplácať, keď im vadia vo výhľade. „​Teraz to vadí všetkým, ale robiť s tým nemôže nikto nič… Tak sa nedivme, že ľudom dôjdu nervy a trpezlivosť.”

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
21. máj 2024 02:49