Všetky spomínané pokroky mapuje jej 13. Správa o udržateľnosti, ktorá opisuje kroky realizované počas roku 2021 na splnenie ekologických a sociálnych cieľov v štyroch kľúčových oblastiach: ochrana životného prostredia, nakupovanie surovín udržateľným spôsobom, podpora zodpovednej spotreby a pomáhanie ľuďom.
„Pandémia narušila zabehnuté sociálne i ekonomické systémy po celom svete, pričom konkrétne dopady sa štát od štátu líšia. My sme však ako obchodná spoločnosť prejavili značnú odolnosť voči týmto vplyvom, a vďaka tomu môžeme bez zmien pokračovať aj v úspešnom plnení našich plánov v oblasti udržateľnosti, ako si môžete prečítať v našej správe. Okrem toho sa nám darí neustále rozširovať naše podnikanie, či už pomocou nových akvizícií alebo prirodzeným rastom,“ uviedol predseda predstavenstva Skupiny Ferrero Giovanni Ferrero.
Najdôležitejšie poznatky zo Správy o udržateľnosti za rok 2021:
- Spoločnosť Ferrero sa zaviazala, že jej obaly budú najneskôr od roku 2025 v plnej miere opätovne použiteľné, recyklovateľné alebo kompostovateľné, a k tomuto cieľu sa úspešne približuje. Vlani sa jej to podarilo už z 83 %.
- Spoločnosť si nastavila ďalšie ambiciózne ciele v oblasti udržateľnosti obalových materiálov, vrátane zníženia podielu primárnych plastov o 10 % a zvýšenia obsahu recyklovaných materiálov v plastových obaloch až na 12 % do roku 2025.
- Prechod na obnoviteľnú energiu prebieha v rýchlom tempe: 84 % elektriny nakupovanej pre výrobné závody teraz pochádza z obnoviteľných zdrojov a 16 prevádzok našej spoločnosti už funguje na tejto elektrine zo 100 %.
- Spoločnosť Ferrero splnila svoj cieľ nakupovať výhradne trstinový cukor s certifikátom organizácie Bonsucro.
- Spoločnosť Ferrero tiež zaistila dohľadateľnosť pôvodu až na úroveň jednotlivých plantáží pri viac ako 95 % dodávaného kakaa.
- Spoločnosť poskytla školenia pre viac ako 134 000 farmárov z Pobrežia Slonoviny a Ghany, a to s cieľom podporiť zodpovedné poľnohospodárske postupy v kľúčových regiónoch pestovania kakaa v rámci jej programu pomoci partnerským pestovateľom priamo v mieste.
„Ako sami môžete vidieť v našej správe, dosiahli sme zásadný pokrok v mnohých aspektoch našej stratégie udržateľnosti a v napĺňaní cieľov, ktoré sme si sami stanovili. Zvýšili sme svoju energetickú úspornosť, schválili sme centrálny investičný program zameraný na obmedzenie uhlíkovej stopy a podarilo sa nám realizovať množstvo zlepšení v našom portfóliu obalových materiálov, to všetko v súlade s naším plánom podpory udržateľnosti na obdobie do roku 2025. V súvislosti s dodávateľskými reťazcami používaných surovín sme vydali Chartu pre spracovanie kakaa a aktualizovali Chartu palmového oleja a Chartu lieskových orieškov – snažíme sa zaviesť taký systém produkcie jednotlivých surovín, ktorý prináša prospech všetkým zúčastneným stranám,“ doplnil generálny riaditeľ Skupiny Ferrero Lapo Civiletti.