Postavu populárneho umelca stvárni Vladko Plevčík.  
StoryEditor

DUCHOŇ: Pozrite si prvé zábery zo zákulisia nakrúcania filmu o kultovom umelcovi

23.07.2024, 18:27
Autor:
redred

Životný príbeh Karola Duchoňa ožíva. Režisér Peter Bebjak má za sebou prvé dni nakrúcania dobového hudobného filmu o hudobnej legende, ktorá vďaka svojmu výnimočnému talentu spája generácie a jeho piesne miluje rovnako staršia a stredná generácia ako aj mladí po dvadsiatke. 

„Karol Duchoň mal jedinečný talent a fascinujúci životný príbeh. Bol zložitý, ale zároveň láskavý a pozorný. Vystupoval od Kuby až po Japonsko a všade dokázal ľudí uchvátiť. Napriek tomu sa ako hviezda nikdy necítil a bolo v ňom niečo, čím nás k sebe dokáže pripútať aj dnes, takmer štyridsať rokov od jeho smrti,“ hovorí režisér Peter Bebjak.

image

Režisér Bebjak má za sebou prvé dni nakrúcania dobového filmu o hudobnej legende.

 

Vo filme uvidíme, ako sa z chlapca z vidieckej kapely mení na československého Toma Jonesa. Ako dostal príležitosť hrať v kluboch na západe a aj to, ako sa po návrate vďaka jedinej pesničke stal zo dňa na deň skutočnou dobovou pop ikonou. Písali preňho najrenomovanejší hudobní skladatelia a textári na Slovensku, získaval ceny na najvýznamnejších súťažiach a prichádzali mnohé zahraničné turné. Obrovský úspech však začína prebúdzať aj jeho vnútorných démonov...

image

Film vzniká v spolupráci s Voyo a distribúciu na Slovensku a v Českej republike zabezpečuje Continental Film. 

„Každý okamih nakrúcania tohto filmu má jedinečnú atmosféru. Hudba, scéna, kostýmy a masky, to všetko v človeku dokáže vyvolať neobyčajne silné emócie. Je to krásne a je to výsledok precíznej spolupráce množstva ľudí, ktorí patria medzi špičku vo svojich odboroch.“

image

Životný príbeh Karola Duchoňa vzniká pod režisérskou taktovkou oceňovaného Petra Bebjaka. 

Po boku Vladka Plevčíka ako Karola Duchoňa sa v úlohe jeho prvej manželky Eleny objaví Anna Jakab Rakovská, rodičov stvárnia Gregor Hološka a Agáta Spišáková a v menšej úlohe diváci uvidia aj obľúbeného Tomáša Maštalíra. 

DUCHOŇ príde do kín v lete 2025, v roku, keď si budeme pripomínať 75 rokov od narodenia Karola Duchoňa a zároveň 40 rokov od jeho smrti. 

Film vzniká v spolupráci s Voyo a distribúciu na Slovensku a v Českej republike zabezpečuje Continental Film. 

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
06. september 2024 19:41