StoryEditor

Šéf športu STVR: Olympiáda je veľký kolos. Akoby sme naraz vysielali majstrovstvá sveta v 45 rôznych športoch

22.07.2024, 12:49
Autor:
michmich
  • S Pavlom Gašparom, dočasným šéfom športu v STVR sme sa porozprávali, čo všetko zahŕňajú prípravy na najväčšie športové podujatie roka?
  • Ako sa mu podarilo nabehnúť do rozbehnutého vlaku príprav, keďže po zmene RTVS na STVR vystriedal na šéfovskej stoličke odvolaného Jána Žgravčáka?
  • Ako sa mu pracuje pod novým vedením, ktoré nastúpilo do novej inštitúcie STVR po zmene zákona o verejnoprávnom médiu z 1. júla tohto roka?
  • V rozhovore si zasponímal aj na svoje moderátorské skúseností zo športových podujatí a povedal nám, či sa posadí za mikrofón aj počas aktuálnych OH´24 v Paríži.
  • A navyše si pre Stratégie šéf športu tipol, koľko medailí si slovenskí športovci dokážu vybojoval.   

Už o pár dní odštartujú Olympijské hry 2024 v Paríži. Na čo sa môžu diváci tešiť? Okrem vysielania športového zápolenia ste pre divákov aký sprievodný program pripravili? 

Diváci sa môžu tešiť na naše štúdiá, v ktorých sa budeme primárne venovať slovenskej reprezentácii v Paríži. Pripravili sme aj špeciálne vydania s našimi expertami pri prenosoch zo športov, kde máme najvyššie šance na medaily. Vyslovene spravodajským formátom bude Olympijský denník, kde diváci dostanú informačný súhrn aj zo športov, z ktorých priame prenosy vysielať nebudeme. Veľmi sa teším, že spolupráca s SOŠV pokračuje aj pri mapovaní ich aktivity s názvom Olympijský festival, z ktorého prinesieme denne 10-minútový súhrn.

Šéfom športu v STVR ste sa stali len nedávno. Prípravy na vysielanie OH v Paríži sú určite dlhodobá záležitosť. Dá sa tak povedať, že ste naskočili rovno do rozbehnutého vlaku. Dá sa do zvládať takto za pochodu?

Dá sa to, ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
08. september 2024 04:17