Petit Press vstupuje do podcastovej aplikácie Toldo.
StoryEditor

Petit Press vstupuje ako minoritný vlastník do podcastovej aplikácie Toldo

15.04.2024, 13:11
Autor:
redred

Aplikácia Toldo sa má stať platformou, ktorá umožňuje nielen spojenie medzi tvorcami podcastov a ich poslucháčmi. Umožňuje aj poslucháčom priamo podporiť svojho obľúbeného podcastera či vydavateľa.

„Poslucháči nám často hovoria, že by chceli nejakým spôsobom podporiť svoj obľúbený podcast alebo prispieť na jeho rozvoj. Alebo by chceli byť so svojím obľúbeným moderátorom v kontakte a sociálne siete to dnes, žiaľ, už nerobia dobre," hovorí Tomáš Prokopčák, ktorý má v SME na starosti rozvoj podcastov.„Toldo je teraz platforma, cez ktorú sa to dá urobiť.“

Používatelia Tolda môžu nahliadnuť napríklad do zákulisia tvorby podcastov, môžu sledovať videá, komentovať príspevky jednotlivých tvorcov, posielať im správy či vyjadrovať svoj názor v anketách. Toldo zároveň umožňuje podporiť priamo tvorcov podcastov výmenou za extra epizódy či iný prémiový obsah.

„Som nadšený, že sa do Tolda pridáva ďalší z najväčších tvorcov podcastov na Slovensku. Som presvedčený, že podcasty v audio aj video podobe sú budúcnosť a ukazuje sa to na desiatkach zapojených tvorcov do našej platformy v ostatných mesiacoch. Niektorí z nich už dnes dokážu zarobiť tisíce eur mesačne od svojich poslucháčov a podporovateľov, a to sme iba na začiatku,“ hovorí Matej Sajfa Cifra, jeden zo spolumajiteľov slovenskej podcastovej aplikácie Toldo.

Spoločnosť Petit Press, vydavateľ SME a SME.sk, sa tak spolu s podcastovou produkčnou spoločnosťou Zapo stávajú spoluvlastníkmi slovenského Tolda. Ich ambíciou je, aby sa Toldo stalo slovenským štandardom pre prémiový podcastový obsah aj platformou, ktorá bude priamo spájať podcasterov s ich poslucháčmi.

„Naši podporovatelia a podporovateľky na Tolde sa môžu tešiť napríklad na prémiové epizódy podcastov Piatoček, Ľudskosť, Vizita či Zoom. Špeciálny obsah chystá aj technologický Klik či filmové Vertigo. Zároveň budú môcť byť na Tolde aj v bližšom kontakte s jednotlivými moderátormi a moderátorkami, ktorí budú v postoch zdieľať aj pikošky z nahrávania,“ dopĺňa vedúca podcastového oddelenia SME Jana Maťková.

"Veríme, že podcasty sú jednou z budúcností kvalitnej žurnalistiky. Podpora poslucháčov nám zároveň umožňuje experimentovať a skúšať veci, ktoré by sme si inak nemohli dovoliť. Vďaka takejto podpore budú podcasty udržateľným projektom, ktorý môžeme ďalej rozvíjať a umožnia nám prinášať obsah nad rámec našej bežnej tvorby," píše v tlačovej správe Petit Press. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
15. apríl 2024 13:12