Braňo Deák a Vlastina Svátková sú aktuálne herecké posily Nemocnice.
StoryEditor

Nemocnica sa tlaku Dunaja odmieta podriadiť. Do deja povoláva ďalšie herecké esá

25.09.2023, 15:13
Autor:
redred

Novými posilami jojkárskeho seriálu z lekárskeho prostredia sú herci Vlastina Svátková aj Braňo Deák. Túto niekdajšiu hviezdu Markízy tak Jojka obsadzuje už do svojho druhého projektu.

Braňo Deák, ktorý ešte pred pár rokmi hviezdil na obrazovkách Markízy v seriálovom hite Oteckovia, nečakane prestúpil do Jojky v roku 2021. Najskôr dostal úlohu policajta v seriáli Hranica a teraz ho televízia z Koliby povolala do svojho hlavného seriálového počinu. Má pomôcť oživit Nemocnicu.

image

Juraj Joj s Braňom Deákom na pľaci.

Tá nezažíva práve svoje najlepšie obdobie. Po rokoch dominancie ju práve minulú sezónu Markíza zatlačila do kúta svojím dobovým seriálom Dunaj, k vašim službám. A túto sezónu svoj tlak ešte výraznejšie zvyšuje. 

V hlavnej, obchodne podstatnej cieľovej skupine 12-54 sa dokáže aktuálne Dunaj vyšplhať až ku 8 ratingom a podielom na trhu dosahuje vyskakuje nad 25 percent, pričom Nemocnica sa priemerne hýbe v okolí 5 ratingov a podielom nedosahuje ani 20 percent. Aj v univerzálnej cieľovej skupine všetkých divákov nad 12 rokov sa seriály v sledovanosti od seba ešte viac vzdiaľujú.

image

Vlastina Svátková.

Aktuálne posledným dielom pokoril Dunaj pol miliónovú hranicu divákov, pričom Nemocnica sa poslednými odvysielanými epizódami hýbe v priemere v okolí 300 tisíc sledujúcich. 

Silná zostava

Nemocnica sa v aktuálnej sezóne vrátila na obrazovky koncom augusta s minimálne desiatkou nových postáv, ktoré už naplno rozohrávajú svoje seriálové osudy. Diváci sú svedkami zaujímavých dejových zvratov. Primár Balogh (Alexander Bárta)má na krku obvinenie z obťažovania modelky, Noel (Noel Czuczor) spolu s Denisou (Eva Mores) riešia adopciu malej Kamilky.

image

Braňo Deák a Robo Jakab.

Manželstvo lekárskeho páru Turčanovcov (Dominika Morávková a Tomáš Turek) sa otriasa v základoch a v mnohých nemocničných kauzách majú prsty noví lekári a mladí medici. Konečne spoznáme manželku doktora Révaya (Juraj Loj), ktorú nerada vidí vrchná sestra Beáta (Barbora Švidraňová).

K zdravotným sestrám pribudne už o pár dní aj šarmantný a zábavný zdravotný brat Noro (Braňo Deák). A práve tento herec spolu so slovenskou herečkou, žijúcou v Čechách, Vastinou Svátkovou budú ďalšie postavy, ktoré ešte viac okorenia dej seriálu. 

Charakteristika nových postáv

image

Vlastina Svátková.

Pani Helga Révayová (Vlastina Svátková) je šľachtičná z rodu Von Hohenzollern a celý jej oficiálny život sa podriaďuje pôvodu. Všetko musí byť správne a nalinajkované, manželstvo vzorné, deti vychované, študujúce na súkromných školách. Dohodnutý vzťah z rozumu však ani jednému z manželov šťastie nepriniesol. A pani Révayová skrýva pod povrchom mnohé tajomstvá, ktoré postupne vychádzajú na povrch.

Do tímu nečakane nastúpi šarmantný a vždy zábavný zdravotný brat Norbert Winter (Braňo Deák).  Všade bol, všetko videl, všetko vie a je zásadne VŽDY tým, kým potrebuješ, aby bol. Teraz sa po 10 rokoch úspešnej zdravotníckej kariéry v Anglicku vracia na Slovensko a snaží sa zaplatiť nevyrovnané účty. Pozorný divák sa zamyslí a rýchlo pochopí, s ktorou postavou z nášho seriálu má Noro tých nevyrovnaných účtov najviac. 

image

Braňo Deák.

"Dostal som z televízie JOJ ponuku hrať v projekte Nemocnica, keďže seriál Hranica je nateraz dotočený. Uvidím ako to bude ďalej.Hrám postavu Nora, ktorý pracoval v Anglicku so starčekmi, oni si ho nazvali Winter. Meno sa zapáčilo mojej postave a tak je zo Zimu - Winter. Hneď v prvej časti sa zamestnám v Nemocnici ako zdravotný brat. Noro prinesie do Nemocnice nový vietor, novú náladu a ľudský rozmer. Lichotím ženám, ktoré sa v mojej prítomnosti cítia dobre a nič viac od nich nechcem. S režisérom Jánom Novákom robíme všetko preto, aby to bolo veselé. Noro má svoj príbeh, ktorý sa bude postupne odhaľovať. Snaží sa zabudnúť na to čo bolo a ide ďalej, minulosť mu však neustále pripomína jeho brat," povedal ku postave samotný Braňo Deák.

image

Braňo Deák prichádza do Nemocnice ako zdravotný brat.

Seriál Nemocnica vysiela TV Joj každý utorok a štvrtok o 20:40 hodine na JOJKe.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
05. október 2024 03:29