Pre Markízu bude k dispozícii Háta Sassmanová z TV Nova.
StoryEditor

CME spúšťa v Bruseli spravodajskú redakciu. No Markíza tam stáleho reportéra nepošle

29.06.2023, 11:29
Autor:
michmich

Pre spravodajské potreby Markízy bude pripravovať reportáže a živé vstupy tvár TV Nova Háta Sassmanová.

Spoločnosť CME začne 1. júla 2023 v Bruseli prevádzku novej spravodajskej redakcie. V štábe budú reportéri z komerčných televíznych staníc CME v Bulharsku, Rumunsku a Českej republike, pričom český spravodajca bude pokrývať dianie v Česku aj na Slovensku. Ich tím by na jeseň 2023 mali doplniť aj redaktori z RTL Chorvátsko a Pop TV Slovinsko.

image

Zostava novej redakcie CME Brusel.

Investovať do zriadenia spravodajskej redakcie v Bruseli sa CME rozhodla z dôvodu vyslanie spravodajského tímu TV Nova do Bruselu počas predsedníctva Českej republiky v Európskej komisii a v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do Európskeho parlamentu. Spravodajská redakcia CME bude slúžiť ako základňa, z ktorej budú spravodajcovia CME pre svojich divákov sprostredkovávať dianie v EÚ, NATO a ďalších európskych krajinách.

image

Pre Markízu bude k dispozícii Háta Sassmanová z TV Nova.

Otvorenie bruselskej pobočky je podľa spoločnosti v súlade s redakčnou politikou spoločnosti CME, ktorá chce divákom poskytovať nestranné spravodajstvo. Prvými reportérmi novej redakcie CME budú Desislava Mincheva-Raoulz bTV (pre Bulharsko), Háta Sassmannová z TV Nova (pre Českú republiku a Slovensko) a Camelia Dontu z PRO TV (pre Rumunsko).

Aj keď má česká reportérka z TV Nova pokrývať spravodajské témy z Bruselu nie len pre Česko, ale aj Slovensko, Háta Sassmanová nebude každodennou súčasťou spravodajstva TV Markíza. 

image

Pre Markízu bude k dispozícii Háta Sassmanová z TV Nova.

"Háta Sassmanová pôsobí v Bruseli viac ako rok, pričom niekoľkokrát už vstúpila aj do spravodajských relácií na Markíze. Premiérske summity, ale aj niektoré rokovania Európskeho parlamentu pokrývame prostredníctvom našich redaktorov, ktorí v prípade dôležitých udalostí odlietajú na pár dní do Bruselu alebo Štrasburgu. S Hátou Sassmanovou spolupracujeme a je nám k dispozícii v prípade, ak máme o niektorú aktuálnu európsku tému záujem. Rovnako, ako doteraz, aj naďalej s ňou rátame pri živých vstupoch, či reportážach z Bruselu. Nie je to však spolupráca na dennej báze, ale podľa potrieb redakcie," vysvetlila PR manažérka TV Markíza Veronika Stojáková. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. september 2024 13:29