Ako dokázali zaujať divákov programy počas aktuálnej jesennej vysielacej štruktúry?
StoryEditor

Seriálová novinka Výnimočná Nikol aj rozlúčkový film Oteckovia porazili Nemocnicu, tá si však svojich divákov drží

02.09.2022, 18:08
  • Záverečný celovečerný špeciál rodinného seriálu Oteckovia dosiahol trhový podiel rovných 20 percent.
  • Výnimočná Nikol bola vo štvrtok najsledovanejším programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.
  • Podvečer ešte vedú Rodinné prípady na Markíze, no budúci týždeň TV JOJ vracia na obrazovky Bez servítky.

Už tretí deň naberá na obrátkach tvrdý súboj televízii počas novej jesennej vysielacej štruktúry. Markíza každý deň vyťahuje silné zbrane, ktoré navyše podporila výraznou reklamnou kampaňou. V utorok zaradila do prime timu jeden zo svojich najsledovanejších seriál Pán Profesor, v stredu pustili do vysielania rozlúčkový film končiaceho televízneho seriálového fenoménu Oteckovia a včera uviedli silne promovanú kriminálno komediálnu novinku Výnimočná Nikol. TV Joj všetky tri dni novej jesennej vysielacej štruktúry v prime time poslala do boja svoj najsledovanejší seriál Nemocnica.

V komerčnej cieľovej skupine 12 – 54, ktorá je podstatná pre zadávateľov reklamy, si všetky tri dni pre seba dokázala uchmatnúť Markíza. Jojka s Nemocnicou sa však rozhodne nedala zahanbiť a markizáckym silným zbraniam dôstojne sekundovala. V komerčnej skupine síce boj po všetky tri dni prehrala, ale v univerzálnej skupine divákov 12+ dokázala prilákať ku obrazovkám po všetky tri prime time-ové večery viac divákov ako večerné programy Markízy. No na sledovanosť z minulej sezóny sa zatiaľ nedokáže dotiahnúť. Po minulé sezóny v univerzálnej cieľovke dokázala prilákať ku obrazovkám okolo pol milióna divákov. 

image

V univerzálnej cieľovke dokáže Nemocnica prilákať viac divákov ako konkurencia, v komerčnej cieľovej skupinu ju Markíza zatiaľ poráža.

O súboji Pána Profesora a Nemocnice sme už písali v stredu. Poďme sa teraz detailnejšie pozrieť ako dopadli televízny deň v stredu a vo štvrtok.

Streda patrila Oteckom

V stredu 31. augusta 2022 oslávila TV Markíza už svoje 26. narodeniny a pre divákov si v tento špeciálny deň pripravila niečo

image

Markíza sa zo seriálom rozlúčila filmom, divákov bodka za seriálovým fenoménom zaujala.

mimoriadne - záverečný celovečerný špeciál rodinného seriálového hitu Oteckovia. Rozlúčka s jedným z najúspešnejších slovenských seriálov zaznamenalo u divákov rating 5,8 percenta a trhový podiel rovných 20 percent. Konkurenčná TV Joj so seriálom Nemocnica dosiahla podiel na trhu 15,1 percenta v cieľovej skupine 12-54 aj nasledujúcou šou Láska na chate trhový podiel 12 percent. Film Vraždy v Moselle na Jednotke RTVS zaznamenal v rovnakej cieľovej skupine podiel na trhu iba 3,6 percenta.

Na to, ako sa uzavrú osudy štvorice najobľúbenejších slovenských oteckov, ale aj na návrat viacerých obľúbených postáv, bolo zvedavých celkovo 295-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov. Nemocnicu sledovalo v tejto cieľovej skupine 344 tisíc divákov, čo je o 51 tisíc divákov viac ako bolo pri filme Oteckovia.

Celkovo najsledovanejšími stredajšími programami sa v oboch hlavných cieľových skupinách stali večerné spravodajské relácie TV Markíza Počasie (rating 6,4 percenta/share 25,7 percenta v CS 12-54) a Televízne noviny (rating 5,8 percenta/share 25,2 percenta v CS 12-54). Aktuálne informácie o počasí si nenechalo ujsť 459-tisíc divákov a súhrn spravodajských udalostí 419-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Podvečer aj v tento deň patril premiérovej epizóde z obľúbenej série príbehov Rodinné prípady (rating 3,4 percenta/ share 18,9 percenta v CS 12-54), kým konkurenčná šou Prestreté na TV Joj zaostala s podielom na trhu 9,1 percenta v rovnakej cieľovej skupine. Rodinné prípady to však budú mať od budúceho týždňa náročnejšie, lebo sa postavia sledovanej relácii Bez servítky, ktorú JOJka vráti do vysielanie po letnej prestávke.

Prvé miesto v rebríčku sledovanosti menších staníc obsadil v stredu v oboch hlavných cieľových skupinách druhý polčas večerného priameho prenosu zápasu futbalovej Fortuna ligy Slovan - DAC 1904 na obrazovkách televízie Dajto. V cieľovej skupine 12-54 dosiahol skvelý rating 2 percentá a trhový podiel 7,2 percenta, vychutnalo si ho celkovo 133-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Výnimočná Nikol vyhrala, ale výnimočnú sledovanosť nepriniesla

Televízia Markíza vo štvrtok 1. septembra 2022 odštartovala svoju v poradí už štvrtú tohtoročnú seriálovú novinku. Originálny komediálny kriminálny seriál Výnimočná Nikol sa v obchodne podstatnej cieľovej skupine 12-54 uviedol ako najsledovanejší programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

image

Vo štvrtok sa stala najsledovanejším programom v komerčnej cieľovej skupine.

V tejto komerčne najdôležitejšej cieľovej skupine dosiahla prvá epizóda Výnimočnej Nikol výborný rating 6,9 percenta a trhový podiel 21,1 percenta. Konkurenčný seriál Nemocnica na TV Joj skončil v rebríčku najsledovanejších programov dňa v tejto cieľovej skupine na štvrtom mieste s trhovým podielom 16,7 percenta. Seriál Ochranca si na Jednotke RTVS pripísal podiel na trhu iba 4,6 percenta v rovnakej cieľovej skupine.

Nový seriál, v ktorého hlavnej úlohe hrá slovenská herečka Táňa Pauhofová, si zaplo celkovo 340-tisíc divákov starších ako 12 rokov. Nemocnica prilákala ku obrazovkám v tejto cieľovej skupine o 32 tisíc divákov viac, teda sledovalo ju 372 tisíc divákov.

V širšej cieľovej skupine 12+ si vo štvrtok najviac divákov, celkovo 448-tisíc, pozrelo reláciu Počasie na Markíze. V cieľovej skupine 12-54 obsadila druhú priečku s ratingom 6,3 percenta a trhovým podielom 22,0 percenta. Trojicu najsledovanejších programov dňa uzatvára hlavná spravodajská relácia Televízne noviny (rating 5,7 percenta/ share 22,8 percenta v cieľovej skupine 12-54).

Dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA. Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. september 2024 12:41