StoryEditor

Boháči si vyskúšajú život na okraji spoločnosti. V novej reality šou Milionár medzi nami

10.11.2020, 11:05
Autor:
redred
Celosvetovo úspešná reality šou mieri do Česka, uvidia ju aj diváci na Slovensku.

Britský formát The Secret Milionaire už uviedli televízie v Anglicku, Amerike, Austrálii či Írsku. Česko bude ďalšou krajinou, ktorá vytrhne vysoko postavených milionárov z komfortu a ukáže im život na okraji spoločnosti. Reality šou Milionár medzi nami nakrúca Prima, Slovákom bude dostupná na stanici Prima PLUS. 

Sedem českých milionárov na týždeň vymení teplo luxusného domova za skromnú ubytovňu, kaviár za čínsku polievku a vedúcu pozíciu v úspešných firmách za manuálnu prácu.

Zo dňa na deň zmení svoju identitu a s iba 550 korunami vo vrecku (zhruba 20 eur) ide žiť do sveta, ktorý im je cudzí. Ocitnú na okraji spoločnosti a tiež v organizáciách, ktoré sa sústreďujú na pomoc tým, ktorí ju potrebujú.

TV Prima

Pravú identitu siedmich milinárov nikto nepozná. Oni však prostredníctvom neziskových organizácií spoznajú životy zdravotne či sociálne znevýhodnených a na konci svojej týždennej utajenej misie zo svojich peňazí venujú určitú sumu tým, ktorí podľa ich vlastného uváženia pomoc potrebujú.

Neziskové organizácie milionárom sprostredkovávajú spojenie s pre nich vzdialeným svetom v domnienke, že sú súčasťou vznikajúceho dokumentu, ktorý predstavuje ich činnosť. Moment prekvapenia prichádza až na konci týždňa pri odhalení identity a odovzdaní šeku na peniaze, ktoré znamenajú ľahšie prežitie a často aj záchranu.

Počas svojej týždennej misie sa milionári stretnú s drinou, utrpením, ale aj neskutočným odhodlaním žiť a užívať si život napriek nepriazni osudu. Týždeň tak nezmení život iba ľuďom, ktorých milionári odmenia a pomôžu im, ale tiež zmenia aj samotného milionára. Uvedomia si, akým veľkým bohatstvom je venovať čas a pomoc tým, ktorí to potrebujú.

TV Prima

"Nič nie je nahrané. Milionárov sme nešetrili. Museli si ten týždeň odpracovať a prežiť. Chcela som, aby boli čo najviac napojení na tých, ktorým pomáhajú. Napríklad pán Antoš má následkom vážnej autonehody komplikovanú chôdzu, bežal teda celý dobročinný beh s vozíčkarmi. Aj keď bol úplne vyšťavený, nepriznal to," hovorí režisérka Markéta Ekrt Válková.

​Do šou sa zapojilo sedem českých milionárov. V prvých častiach sa predstavia títo traja:

Václav Staněk je vo svojich 22 rokoch jedným z najmladších milionárov v Česku. Vlastní niekoľko firiem so ziskom v rádoch desiatok miliónov korún. Vlajkovou loďou jeho firemnej flotily je spoločnosť Vasky, vyrábajúca kvalitnú koženú obuv. Firmu založil len v 18-tich rokoch.

Úspešná podnikateľka Simona Kijonková vlastní spoločnosť s viac než miliardovým obratom a je prezývaná aj prvou dámou internetového podnikania. Jej Zásilkovna doručuje zásielky zákazníkom v tridsiatich krajinách Európy a expanduje na ďalšie kontinenty.

Ďalším účastníkom reality šou je úspešný investor, vizionár, bojovník proti korupcii a jeden z najväčších českých misionárov Karel Janeček. Je spoluvlastníkom firmy RSJ, ktorá na svetových burzových trhoch zarába okolo miliardy korún ročne.

Prima do novej reality šou zapája aj divákov, ktorí môžu pomôcť jednotlivým neziskovým organizáciám prispením do verejnej zbierky. Sedem českých milionárov rozdá v siedmich dieloch 4-milióny korún (151-tisíc eur) a množstvo vecných darov.

TV Prima

Milionár medzi nami

  • Výroba: NOW Productions
  • Producenti: FTV Prima, Gordon Lovitta, Petr Soukup, Petra Ptáčková
  • Réžia: Markéta Ekrt Válková, Tomáš Bojar, Jakub Sommer, Pavel Nosek, Jiří Fedurco
  • Počet dielov: 7
  • Stopáž: 55 minút

01 - Modified: 2020-09-15 13:04:53 - Feat.: 0 - Title: V Česku sa rozbehlo nakrúcanie nového seriálu Hviezdy nad hlavou 02 - Modified: 2020-07-24 16:14:38 - Feat.: 0 - Title: Česká Prima nakrútila seriál Sestričky, ako voľné pokračovanie Modrého kódu. Uvedie ho aj na Slovensku 03 - Modified: 2020-09-01 09:29:58 - Feat.: 0 - Title: CNN Prima News mení vedenie, po štyroch mesiacoch od začiatku vysielania 04 - Modified: 2020-09-09 16:34:24 - Feat.: 0 - Title: Show Jana Krausa oslavuje 10 rokov, najčastejším hosťom bol Rytmus
01 - Modified: 2023-05-25 14:46:09 - Feat.: - Title: Exodus českých staníc zo Slovenska: Nafúknutá bublina, alebo veľký problém? 02 - Modified: 2022-04-28 12:37:29 - Feat.: - Title: Prima spúšťa novú kampaň. Chce ňou odradiť divákov od pretáčania reklám 03 - Modified: 2022-02-08 11:41:33 - Feat.: - Title: Koniec pretáčania reklám v archíve? Česká televízia Prima nastavuje nové podmienky 04 - Modified: 2021-08-09 12:13:58 - Feat.: - Title: České seriálové novinky na jeseň aj na slovenských obrazovkách 05 - Modified: 2021-07-22 16:30:27 - Feat.: - Title: Je sexy, múdry, ale často na zabitie. Vojta Kotek stvárni v novom seriáli neznesiteľného génia
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
04. máj 2024 18:34