TV JOJ, Marián Ďatko / generálny riaditeľ JOJ Group Marcel Grega
StoryEditor

Šéf televízie Joj: Situácia s pondelňajším Inkognitom sa stať nemala

11.06.2020, 09:35
Autor:
pzpz
Odvysielanie záberov podľa neho nekorešponduje s hodnotami televízie a považuje to za zlyhanie jednotlivcov.

Zábavnej relácii Inkognito odvysielanej v pondelok 8. júna sa dostalo väčšej pozornosti ako obvykle. Postaral sa o to jeden z hádačov Maroš Kramár, ktorého mohli diváci na záver relácie v titulkových záberoch vidieť, ako šteklí maskérkin zadok.

​Herec sa k situácii vyjadril, že tým nikoho neurazil , ani neponížil. Maskérka Martina Glaser na incident povedala, že pri príprave relácie vládnu kamarátske vzťahy a na záver svojho príspevku na Instagrame napísala, že reakcie na odvysielané zábery sú "zbytočne nafúknuté".

Instagram

​Oficiálne vyjadrenie televízie Joj tiež zdôrazňovalo príjemnú atmosféru. "Na nakrúcaní relácie Inkognito vždy panovala dobrá nálada a po mnohých rokoch výroby tohto formátu medzi tvorcami a štábom vznikli kamarátske vzťahy. V Inkognite sa ženám naozaj neubližuje. Za zostrih po skončení relácie sa televízia ospravedlňuje," uviedla v stanovisku Katarína Gajdošíková, ktorá zastrešuje PR relácie Inkognito.

Napokon sa na svojej facebookovej stránke k pondelkovému Inkognitu vyjadril aj generálny riaditeľ televízie Marcel Grega. Hneď na úvod svojho príspevku napísal, že situácia  s pondelňajším Inkognitom sa stať nemala.

Tvrdí, že televízia Joj má byť rodinnou televíziou a v produkcii zlyhali kontroly, ktoré mali zabrániť, aby sa zábery objavili na obrazovkách.

Grega uviedol, že patria medzi menšinu zamestnávateľov, ktorí pred témou harašmentu na pracovisku nezatvárajú oči, aby nemuseli problémom priamo čeliť. „ Aj preto som si dal záležať a prečítal rôzne názory a komentáre, pričom plne rešpektujem pohľad, z akého sa celospoločenská debata rozvinula. Aj táto debata poukazuje na fakt, ako veľmi je téma vo verejnom priestore dodnes tabuizovaná, pričom pre mnohých je realitou,“ napísal Grega.

Riaditeľ televízie v príspevku približuje, o aký cieľ sa od svojho nástupu do funkcie snaží: „Od nástupu do funkcie generálneho riaditeľa pred šiestimi rokmi je mojím zámerom, ako aj kolegov, aby JOJka bola jasnou rodinnou televíziou pre všetkých divákov s modernými hodnotami proti akýmkoľvek prejavom diskriminácie, extrémizmu a ponižovania. Atribút rodinnosti, ktorý v brandových diváckych prieskumoch u JOJky od roku 2015 významne posilnil a dotiahol sa na čelo medzi televíziami, pre nás zosobňuje hodnoty, ktoré vyznávame a cieľ, aby si JOJku bez obáv mohla spolu zapnúť celá rodina.“

Na záver statusu Grega zopakoval, že po rokoch nakrúcania „vládne v tíme Inkognita priateľská atmosféra a aj tento prípad, rovnako, ako každý iný, prešetríme a kedykoľvek sa harašment na pracovisku potvrdí, postupujeme rovnako - oficiálnym upozornením a následne rozviazaním spolupráce“.

Odvysielanie záberov považuje televízia za zlyhanie jednotlivcov, ktoré nekorešponduje s hodnotami, na ktorých si Joj dáva podľa Marcela Gregu záležať.

Situácia s pondelňajším Inkognitom sa stať nemala. Jednak preto, že televízia JOJ má stratégiu byť rodinnou televíziou a...

Uverejnil používateľ Marcel Grega TV JOJ Streda 10. júna 2020

01 - Modified: 2020-05-30 18:49:27 - Feat.: 0 - Title: Veľká zmena v televízii Joj. Po piatich rokoch má novú grafiku a claim 02 - Modified: 2020-06-03 11:18:05 - Feat.: 0 - Title: Televízia Joj rozbehla výrobu. V ateliéroch na Kolibe nakrúca nový seriál
01 - Modified: 2020-11-25 08:48:07 - Feat.: - Title: Profesor Krčméry bude tajným hosťom v Inkognite 02 - Modified: 2020-06-09 17:15:10 - Feat.: - Title: Televízia Joj čelí kritike za nevhodné správanie Kramára. Nikoho som tým neurazil, reaguje herec 03 - Modified: 2020-06-04 13:17:28 - Feat.: - Title: Inkognito s premiérom Matovičom si pozrelo 616-tisíc divákov. Najviac od začiatku tohto roka 04 - Modified: 2020-05-12 13:01:03 - Feat.: - Title: Premiér Matovič bude tajným hosťom v Inkognite 05 - Modified: 2020-04-03 13:30:59 - Feat.: - Title: Inkognito sa zarúškovalo. Televízia Joj pokračuje v nakrúcaní a reláciu nenahradí reprízami
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
21. september 2024 17:36