K českým partnerom novej slovenskej agentúry Michaele Studené a Jiřímu Ďurovičovi sa pridávajú Silvia Hudáčková a Tomáš Klvaňa.
StoryEditor

Česká PR agentúra Commlab expanduje na Slovensko, vzniká Communication Lab Slovakia

28.08.2024, 12:34
Autor:
redred

Agentúra bude poskytovať predovšetkým služby v oblasti public relations, public affairs, správy sociálnych sietí a komunikácie s influencermi.

Komunikačná agentúra Communication Lab (Commlab), ktorá v Českej republike pôsobí od roku 2015, sa po niekoľkých úspešných personálnych náboroch a akvizíciách klientov na Slovensku rozhodla expandovať a založiť svoju sesterskú slovenskú agentúru Communication Lab Slovakia. K českým partnerom novej slovenskej agentúry Michaele Studené a Jiřímu Ďurovičovi sa pridávajú Silvia Hudáčková a Tomáš Klvaňa.

„Založenie slovenskej sesterskej agentúry je logickým vyústením ďalšieho rozvoja Commlabu. Reagujeme tak nielen na celkový dopyt trhu, ale aj našich existujúcich klientov, pre ktorých je Slovensko dôležitým priestorom. Navyše, bolo nám jasné, že nie je možné úspešne riadiť komunikáciu na Slovensku z Prahy, o čo sa pokúšajú niektoré agentúry. Silvia a Tomáš disponujú rozsiahlymi kontaktmi a znalosťami slovenského trhu a obaja majú navyše aj silný akademický background. Som preto veľmi rád, že sa nám podarilo namiešať také silné personálne obsadenie, ktoré zvláda klientov zvyknutých na najvyššie štandardy práce,“ vysvetľuje Jiří Ďurovič, spoluzakladateľ Commlabu. 

Silvia Hudáčková posledných 12 rokov pracuje v oblasti mediálnej komunikácie. Po prvých skúsenostiach v pražskej PR agentúre Heretic (teraz Taktiq) sa natrvalo presťahovala do Bratislavy. Zameriava sa predovšetkým na klasické PR a influencerov. Bude riadiť spoločnosť Communication Lab Slovakia.

Hudáčková k partnerstvu dodáva: „Spoluprácu s Commlabom sme si na Slovensku vyskúšali na internej komunikácii pre Amazon, PR pre Westinghouse a komunikáciu pre Swappie. Spolupráca našich tímov v Česku a na Slovensku prináša vysokú pridanú hodnotu, ktorú by sme chceli ponúknuť aj ďalším klientom, a preto posúvame náš vzťah na vyššiu biznisovú úroveň. Teším sa na nové výzvy, ktoré riadenie agentúry prinesie.“

Tomáš Klvaňa je bývalý novinár a hovorca prezidenta republiky. V minulosti pôsobil aj ako vládny koordinátor komunikácie programu protiraketovej obrany, kam bol nominovaný ministrom zahraničia Karlom Schwarzenbergom. Absolvoval stáž na Harvardovej univerzite a získal doktorát z teórie a kritiky komunikácie na Minnesotskej univerzite. Prednáša na New York University v Prahe. V Commlab SK bude mať na starosti ako Managing Partner aktivity v oblasti public affairs a strategickej komunikácie. 

„Som rád, že môžem do Commlabu priniesť svoje skúsenosti z medzinárodného biznisu a politiky a ponúknuť tak zahraničným aj lokálnym firmám široké know how nielen v public affairs, ale aj strategickej komunikácii alebo európskej legislatíve,” dodáva Klvaňa.  

Commlab sa stará o komunikačné aktivity spoločností Westinghouse, Amazon, Ekonomické stavby, D.A.S. právna ochrana, Skrivanek, Algotech či TGS. Spoločnosť a jej členovia stoja napríklad za výraznými kampaňami, ako bol launch značky Wolt do regiónov, vstup Swappie na český a slovenský trh, najväčšou podnikateľskou misiou na Taiwan, predstavením českého designu pri príležitosti českého predsedníctva v Rade EÚ či prezentáciou hlavného mesta Prahy na popredných svetových developerských veľtrhoch. Ďalej sa agentúra venuje iniciatíve Pod svícnem, ktorá sa zameriava na problematiku domáceho násilia. 

Tento rok sa spoločnosť Communication Lab stala členom APRA a pripojila sa k nej skúsená konzultantka Lucie Šplíchalová so sesterskou agentúrou Piart Lab, ktorá sa zameriava na komunikáciu v oblasti umenia, technológií či eventov.

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
17. september 2024 13:05