Zlatý Klinec 2023
StoryEditor

Zlatý klinec mení miesto konania eventu

10.08.2023, 12:53
Autor:
redred

Poznáme už počet prihlásených prác, zloženie poroty aj partnerov.

Pripravte sa na vzrušujúce novinky! Zlatý klinec, dlhoročná a najprestížnejšia súťaž o najkreatívnejšiu reklamu na Slovensku, ohlásila viacero dôležitých noviniek pre svoje verné publikum. 

Poznačte si do kalendára dátum štvrtok, 14. september 2023. V tento deň sa uskutoční každoročne očakávaný a najväčší reklamný event roka, galavečer s vyhlásením víťazov súťaže Zlatý klinec a ďalších špeciálnych ocenení. Najväčšou novinkou je zmena miesta konania tohtoročného podujatia. Zlatý klinec sa presúva do šapitó stanu STARS auditorium na Junáckej 10 v Bratislave. Táto zmena prinesie väčší komfort a priestor pre všetkých účastníkov a hostí, ale organizátori sľubujú aj bohatší sprievodný program a AGE of A.I. afterpárty. Premiérovo sa ako moderátor večera predstaví stand-up komik Jakub “Zitrón” Ťapák.

Do tohtoročnej súťaže sa prihlásilo 34 prihlasovateľov z radov agentúr, ale aj klientov a zadávateľov, ktorí registrovali spolu 359 prác. Najviac registrácii zaznamenala a prvenstvo si opäť udržala kategória CRAFT (61 prác), nasleduje FILM (47 prác) a trojicu uzatvára DIGITAL (45 prác).

Odborná porota s bohatými skúsenosťami z reklamného, dizajnového a kreatívneho prostredia bude zohľadňovať kritériá originality, inovatívnosti a kvality realizácie, aby vybrala to najlepšie, čo slovenský reklamný priemysel ponúka. 

V kategórii SINGLE CHANNEL sa v úlohe predsedu poroty predstaví Peter Kačenka, Executive Creative Director, Wiktor Leo Burnett, pričom jeho kolegami budú:

  • Roman Hríbik, Associate Creative Director, Istropolitana Ogilvy; 
  • Braňo Mladý, Head of Art, MullenLowe GGK; 
  • Juraj Dvorecký, Creative Director, oh my DOT; 
  • Soňa Podstupková, Senior Copywriter, Freelance
  • Martina Obertová, Senior Art Director, Freelance.
  • Michaela Pechanová, Creative Director, Ogilvy CZ; ktorá doplní kmeňovú porotu pre kategórie A - F ako zahraničná posila zo susednej Českej republiky.

MULTI CHANNEL porotu povedie rovnako nehlasujúci predseda, Jaro Vígh, Creative Director, MUW Saatchi & Saatchi. Porotu, ktorá bude hodnotiť kategórie G - L tvoria:

  • Daniel Vachuna, Head of Digital, This is Locco; 
  • Tomáš Slobodník, Associate Creative Director, FreeAndy; 
  • Ivana Hornická Pacoňová, Co-Founder & Senior Copywriter, Kreatívna dvojica; 
  • Peter Baslík, Head of Art, TRIAD,
  • Adam Marčan, Creative Director, Mannschaft.
  • Miky Karas, Head of Brand Experience, Innovate; opäť z Českej republiky.

Neodmysliteľnou súčasťou úspešného príbehu Zlatého klinca sú partneri. Tento rok sa rozhodli podporiť tvorivosť v reklamnom priemysle a ako partneri kategórii aj na pódium vystúpia::

 

Shutterstock - partner kategórie VIZUÁL

Ticketportal - partner kategórie OOH

Tatra banka - partner kategórie CRAFT

ŚKODA AUTO Slovensko - partner kategórie DESIGN

SPP - partner kategórie AUDIOREKLAMA

Eallin Nomad - partner kategórie FILM

Kooperativa - partner kategórie DIGITAL

TV JOJ - partner kategórie MEDIA

Fresh Corner - partner kategórie PROMO & ACTIVATION

Slovenská sporiteľňa - partner kategórie KREATIVITA V PR

Kontentino - partner kategórie KAMPAŇ

Súťaž Zlatý klinec je súčasťou slovenského reklamného priemyslu každoročne, už od roku 1994. Je organizovaná spoločnosťou Ad Awards Association, s. r. o. a pod záštitou Klubu reklamných agentúr Slovenska (KRAS), Art Director‘s Club Slovensko (ADC) a mesačníka Stratégie.

 

01 - Modified: 2023-10-02 11:29:41 - Feat.: - Title: Zlatý klinec 2023: Pozrite si kompletný rebríček Agentúry večera 02 - Modified: 2023-09-25 07:35:26 - Feat.: - Title: Najväčším trendom je idea. Buď ju máte, alebo nemáte nič 03 - Modified: 2023-09-24 13:50:10 - Feat.: - Title: Niekto je po Zlatom klinci spokojný, iný smutný. Ale naozaj sme ocenili všetky práce, ktoré si to zaslúžili 04 - Modified: 2023-09-22 11:50:07 - Feat.: - Title: Leopard Production: Zlatý klinec bol pre nás výnimočný event 05 - Modified: 2023-09-21 11:58:36 - Feat.: - Title: Zlatý klinec je lokálna oslava odvahy, rozmýšľania a kvality. Teší ma úprimná snaha poroty otvorene zdieľať názory
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
05. júl 2024 01:35