StoryEditor

Narastajú obavy z mimoriadne čierneho scenára. Ako sa bude vyvíjať konflikt na Ukrajine? (tri scenáre vojny)

19.09.2022, 13:54

HN vám prinášajú scenáre ďalšieho vývoja konfliktu u našich východných susedov. Rozhodujúce bude pokračovanie západnej vojenskej pomoci. To najvýraznejšie ovplyvní ďalší osud mohutnej ukrajinskej protiofenzívy.

Presne sedem mesiacov uplynie tento týždeň od februárového spustenia rozsiahlej ruskej invázie na Ukrajinu. Hoci v úvodných dňoch vojnového konfliktu u našich východných susedov to vyzeralo na masívnu prevahu Rusov, ktorí si trúfali dobyť Kyjev v priebehu niekoľkých dní, situácia sa postupne vyrovnala. A aj keď ruské vojská získali pod kontrolu veľké časti územia najmä na východe a juhu Ukrajiny, uplynulý mesiac sa vývoj na fronte začal výrazne obracať v prospech Kyjeva. Tomu sa po odštartovaní rozsiahlej protiofenzívy podarilo prelomiť frontovú líniu na severovýchode v Charkovskej oblasti a v priebehu niekoľkých dní oslobodil spod ruskej okupácie tisícky štvorcových kilometrov vlastného územia.

V nasledujúcich bodoch si prečítajte, ktoré scenáre ďalšieho vývoja ozbrojeného konfliktu na Ukrajine budú najpravdepodobnejšie počas nasledujúcich týždňov a mesiacov.

1. Západ bude zvyšovať vojenskú pomoc Kyjevu

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 88% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = focus/zahranicie, menuAlias = zahranicie, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
26. apríl 2024 13:26