Vymeniť biele toasty či špagety za celozrnné je jednoznačne správna voľba. Ak vás napriek tomu naďalej trápi ťažoba v žalúdku, prípadne nadúvanie, či plynatosť, problém zrejme bude v prebytku vlákniny. Táto inak nepostrádateľná zložka potravy je totiž plná nestráviteľných a ak jej zjete príliš veľa, prípadne nezapijete dostatkom vody, môže spôsobovať problémy.Flickr
Slovenskí pekári sa vraj musia prispôsobovať cenám, ktoré sú obchodné reťazce ochotné platiť za ich pekárenské výrobky.
Makové pečivo s minimálnym obsahom maku, oškvarkové pagáče bez oškvarkov alebo tvarohový koláč len jemne potretý tvarohom. V mnohých obchodných reťazcoch bežný štandard. Pekárov k takémuto šetreniu nútia ceny, za ktoré ich výrobky odkupujú obchodné reťazce. Tie sa však bránia. Podľa nich sú ceny výsledkom dohody.
Šetria na surovinách
Podľa predsedu Únie priemyselných pekárov Slavomíra Moravčíka sú ceny pekárenských výrobkov dlhodobo podhodnotené. Pekári preto hľadajú spôsoby, ako šetriť. Predseda Cechu pekárov a cukrárov z...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-10-24 15:19:45 - Feat.: - Title: Viete, aký chlieb kupujete? Čerstvý a dopekaný chlieb na oko nerozoznáte
02 - Modified: 2024-10-19 21:57:13 - Feat.: - Title: Nová fáza globálnej expanzie. Čína chce obísť západné clá výstavbou tovární v zahraničí
03 - Modified: 2024-10-30 15:45:22 - Feat.: - Title: Jaroslav Hrabovský z DeutschMann: "Priateľská atmosféra a dôvera je predpokladom úspešnosti obchodníckych teamov"
04 - Modified: 2024-09-29 08:41:15 - Feat.: - Title: Priemerná mzda v slovenskom potravinárstve stúpla na 1441 eur, stúpla o viac než sto eur
05 - Modified: 2024-09-19 15:42:39 - Feat.: - Title: Srbský veľvyslanec na Slovensku pre HN: Veríme, že vaše skúsenosti nám pomôžu na našej ceste do Európskej únie