4 PORCIE
(1,5 SJ)
SUROVINY:
100 g mladej mrkvy
50 g hrášku
30 g karfiolu
20 g ružičkového kelu
30 g kalerábu
2 PL oleja na opečenie zeleniny
750 ml zeleninového vývaru
petržlenová vňať
pažítka
soľ
2 vajcia
1 PL oleja
80 g detskej krupice
mleté čierne korenie
POSTUP: Umytú pokrájanú zeleninu krátko opražíme na oleji. Zalejeme vodou alebo zeleninovým vývarom. Podľa chuti
mierne osolíme. Varíme pod pokrievkou dovtedy, kým zelenina nezmäkne. Zavaríme krupicové halušky a na miernom ohni
varíme ešte asi 7 minút.
KRUPICOVÉ HALUŠKY: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s olejom. Pridáme pokrájanú petržlenovú vňať s pažítkou, soľ, mleté čierne korenie, detskú krupicu a sneh vyšľahaný z bielkov. Z cesta kávovou lyžičkou kladieme do pomaly variacej sa polievky halušky.
ENERGETICKÁ A VÝŽIVOVÁ HODNOTA CELEJ DÁVKY: 190 kcal/794 kJ, 6,7 g bielkovín, 10,6 g tukov