(18 knedlí)
1,2 SJ
Potrebujeme:
250 g netučného tvarohu
3 vrchovaté PL krupice
1 vajce
soľ
trochu múky na posypanie dosky podľa potreby
drobné ovocie (jahody, čerešne, kúsky jablka)
40 g masla
stévia na osladenie
Postup: V miske vymiešame tvaroh s krupicou, vajcom a so štipkou soli na hladké, vláčne cesto. Po lyžiciach ho postupne vyberáme na silikónovú podložku, aby sa nelepilo. Každý kúsok cesta rukou roztlačíme, pridáme ovocie a cesto dôkladne zabalíme do tvaru knedle. Z dávky pripravíme asi 18 knedlí. Varíme ich v osolenej vode asi 8 - 10 minút. Vyberieme sitkom, polejeme roztopeným maslom, posypeme škoricou a môžeme osladiť prírodným sladidlom.
Energetická a výživová hodnota 1/6 dávky (3 ovocné knedle): 150 kcal / 630 kJ, 9,6 g B, 7,7 g T, 1,2 SJ