(4 porcie)
Potrebujeme:
2 PL práškového agaru
2 šálky jablkovej šťavy
1 PL hrozienok
1 šálka rozmixovaného ovocia
1 ČL vanilkového cukru
škorica na špic noža
trochu šľahačky
1 ČL lyžička ríbezlí alebo malín
Postup: Agar namočíme do jablkovej šťavy, pridáme hrozienka a uvedieme do varu. Varíme za stáleho miešania asi 5 minút. Primiešame rozmixované ovocie a dochutíme vanilkou a škoricou. Nalejeme do 4 misiek a necháme vychladiť. Podávame ozdobené hviezdičkou šľahačky a kúskom drobného ovocia.
Poznámka: Agar je bohatým zdrojom železa.
Energetická a výživová hodnota 1 porcie: 83 kcal / 347 kJ, 0,2 g B, 0,1 g T, 2 SJ