(22 malých šišiek)
Suroviny:
300 g polohrubej múky,
200 ml mlieka,
10 g droždia,
1 lyžička cukru,
1 žĺtok,
olej na vyprážanie,
11 malých jahôd
Postup:
Z droždia, vlažného mlieka a cukru pripravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme kvások, žĺtok, len štipku soli a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Na múkou posypanej pracovnej doske cesto zľahka vyvaľkáme na hrúbku pol centimetra. Pomocou pohárika vykrajujeme šišky. Na každé druhé koliesko položíme kúsok ovocia, napr. polovicu jahody a prekryjeme druhým vykrojeným kolieskom. Okraje pritlačíme a znovu spolu vykrojíme, aby sa okraje dôkladne spojili. Necháme chvíľu podkysnúť a vysmážame v horúcom oleji z oboch strán do ružova. Vyberáme na sito, aby prebytočný olej stiekol.
Energetická a výživová hodnota 1 šišky: 80 kcal, 336 kJ, 2 g B, 3 g T, 1 SJ