(4 porcie)
Suroviny:
200 g malín,
200 g jahôd,
200 g čiernych ríbezlí,
vajce,
1 dl červeného vína,
1 ¼ ČL práškovej želatíny,
100 g jahôd na ozdobu
Postup:
Ríbezle zbavíme stonky a spolu s ostatnými druhmi ovocia rozmixujeme na hladké pyré, ktoré ešte pretlačíme cez sitko, aby sme ich zbavili drobných zrniečok. Z vajca oddelíme žĺtok od bielka. Žĺtok zmiešame s jogurtom, zamiešame do rozmixovanej ovocnej zmesi a odložíme do chladna. Víno nalejeme do ohňovzdornej misky a pridáme práškovú želatínu. Necháme 5 minút stáť, postavíme to nad vriacu vodu a necháme želatínu rozpustiť. Pripravený roztok pridáme plynulo do pripraveného ovocného pyré. Hmotu preložíme do nádoby, ktorú môžeme dávať do mrazničky a mrazíme 2 hodiny. Z bielka ušľaháme veľmi tuhý sneh. Stuhnutú ovocnú zmes vyberieme z mrazničky, vmiešame do nej vyšľahaný sneh z bielkov a opäť vložíme do mrazničky. Mrazíme ďalšie 2 hodiny. Hotovú zmrzlinu podávame v zmrzlinových pohároch ozdobenú umytými čerstvými jahodami a lístkami bazalky.
Energetická a biologická hodnota 1 porcie: 910,7 kJ, 216,8 kcal, 10,4 g B, 6 g T, 28,6 g S
Foto: www.fotolia.com