(4 porcie)
Suroviny:
240 g naturálnej ryže
280 g kuracích pŕs bez kosti
2 lyžice oleja
stredne veľká cibuľa
250 g mrazenej zeleninovej zmesi
voda,
1 zeleninový bujón
lyžica kečupu
Postup: Naturálnu ryžu zalejeme vodou (na 1 diel ryže 2 diely vody), pridáme zeleninový bujón a dusíme, občas premiešame a podľa potreby dolejeme vodu, aby ryža bola mäkká. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľku, pridáme mrazenú zeleninu, po chvíli aj pokrájané mäso a spolu opečieme. Podlejeme vodou a podusíme pod pokrievkou na miernom ohni. Keď je mäso mäkké pridáme udusenú ryžu, premiešame, dochutíme jemne mletým korením a pri servírovaní porciu ozdobíme kečupom.
Energetická a výživová hodnota 1 porcie: 351 kcal, 1468 kJ, 21 g B, 7 g T, 5 SJ