Ľahký, jednoduchý dezert aj na raňajky.
(4 porcie )
Suroviny:
2 jablká,
2 hrušky,
2 dl suchého bieleho vína,
pár kvapiek sladidla,
4 dl bieleho jogurtu,
200 g červeného hrozna
Postup:
Jablká a hrušky umyjeme, ošúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na malé kúsky. Vložíme ich do vína, ktoré privedieme do k varu. Necháme ho dobre vychladnúť a potom zmes rozmixujeme. Ochutíme ju pár kvapkami sladidla (podľa chuti) a vychladenú zamiešame s bielym jogurtom. Rozdelíme ju do dezertných mištičiek, ozdobíme hroznom a podávame.
Energetická a biologická hodnota 1 porcie: 982,8 kJ, 234 kcal, 4,1 g B, 4,2 g T, 38,2 g S
Foto: www.fotolia.com
01 - Modified: 2006-05-30 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Bývalá dvojka EADS je vo väzbe
01 - Modified: 2023-06-19 19:29:56 - Feat.: - Title: TIP na zdravé jedlo. Šalát s tuniakom a prepeličími vajíčkami
02 - Modified: 2023-04-16 07:06:27 - Feat.: - Title: Zabudnutá HŔSTKOVÁ zeleninová polievka. Je zdravá, plná bielkovín a vitamínov
03 - Modified: 2023-02-20 15:35:36 - Feat.: - Title: Polievka z pečenej papriky a paradajok
04 - Modified: 2022-07-12 12:19:13 - Feat.: - Title: POCHUTNAJTE SI! Slaný koláč s vajíčkami a pórom
05 - Modified: 2015-12-22 07:55:58 - Feat.: - Title: Inšpirujte sa receptami na sladké vianočné pečivo s náhradným sladidlom