StoryEditor

Jogurtový dezert s ovocím

09.07.2012, 23:43
Autor:
(dia)(dia)
Ľahký, jednoduchý dezert aj na raňajky.

 

(4 porcie )

 

Suroviny:

2 jablká,

2 hrušky,

2 dl suchého bieleho vína,

pár kvapiek sladidla,

4 dl bieleho jogurtu,

200 g červeného hrozna

Postup:

Jablká a hrušky umyjeme, ošúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na malé kúsky. Vložíme ich do vína, ktoré privedieme do k varu. Necháme ho dobre vychladnúť a potom zmes rozmixujeme. Ochutíme ju pár kvapkami sladidla (podľa chuti) a vychladenú zamiešame s bielym jogurtom. Rozdelíme ju do dezertných mištičiek, ozdobíme hroznom a podávame.

Energetická a biologická hodnota 1 porcie: 982,8 kJ, 234 kcal, 4,1 g B, 4,2 g T, 38,2 g S

Foto: www.fotolia.com

01 - Modified: 2006-05-30 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Bývalá dvojka EADS je vo väzbe
01 - Modified: 2023-06-19 19:29:56 - Feat.: - Title: TIP na zdravé jedlo. Šalát s tuniakom a prepeličími vajíčkami 02 - Modified: 2023-04-16 07:06:27 - Feat.: - Title: Zabudnutá HŔSTKOVÁ zeleninová polievka. Je zdravá, plná bielkovín a vitamínov 03 - Modified: 2023-02-20 15:35:36 - Feat.: - Title: Polievka z pečenej papriky a paradajok 04 - Modified: 2022-07-12 12:19:13 - Feat.: - Title: POCHUTNAJTE SI! Slaný koláč s vajíčkami a pórom 05 - Modified: 2015-12-22 07:55:58 - Feat.: - Title: Inšpirujte sa receptami na sladké vianočné pečivo s náhradným sladidlom
menuLevel = 2, menuRoute = dia/co-na-tanier, menuAlias = co-na-tanier, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
15. november 2024 22:25