(4 porcie )
Suroviny:
4 nektarínky
2 biele jogurty
400 g broskyňového light kompótu
200 g kompótovej šťavy
40 g hrozienok
40 g vlašských orechov
40 g ovsených vločiek
Postup:
Nektarínky narežeme po obvode až ku kôstke, ktorú vyberieme. Potom ich nakrájame na tenké plátky a pár z nich odložíme na ozdobenie. Do pripravených zmrzlinových pohárov dáme na dno plátky nektariniek, posekané vlašské orechy, ovsené vločky a hrozienka. Broskyňový kompót navrstvíme na obilninovú zmes, opäť dáme vrstvu nektariniek, broskyňový kompót, obilninovú zmes. Vrstvy zalejeme bielym jogurtom, jemne posypeme orechami a ozdobením odloženými plátkami nektariniek.
Energetická a biologická hodnota 1 porcie: 1316,8 kJ, 313,6 kcal, 8,5 g B, 7,5 g T, 56,3 g S