StoryEditor

Kapor na mlynársky spôsob

17.12.2014, 23:22
Autor:
(dia)(dia)
Chystáte sa pripraviť na vianočný stôl kapra? Vyskúšajte náš recept.

(4 porcie)

 

Suroviny:

4 kapre (600 g)

soľ

40 g hladkej múky

20 g červenej mletej papriky

4 strúčky cesnaku

200 ml mlieka

olej na opečenie a vymastenie plechu

4 kolieska citrónu

 

Postup: Porcie očisteného kapra, zbaveného kože, umyjeme. Cesnak najemno postrúhame alebo prelisujeme, zmiešame so soľou a zalejeme mliekom. Do pripravenej marinády vložíme kapra a necháme 2 hodiny na chladnom mieste postáť. Potom ho vyberieme, necháme odkvapkať a obalíme v múke, do ktorej sme zamiešali červenú papriku. Na teflonovej panvici a troške oleja prudko opečieme z oboch strán. Uložíme na vymastený pekáč a pečieme v horúcej rúre do mäkka.

Podávame s varenými zemiakmi posypané posekanou petržlenovou vňaťou a rybu ozdobíme narezaným kolieskom citróna do vejárika. Súčasťou hlavného chodu je vhodný zeleninový šalát.  

 

Energetická a výživová hodnota 1 porcie: 324 kcal/1354 kJ, 29,3 g bielkovín, 18,5 g tukov, 1 SJ

01 - Modified: 2007-01-23 07:18:00 - Feat.: 0 - Title: Vážny chce zmeniť trest za kartel
01 - Modified: 2023-06-19 19:29:56 - Feat.: - Title: TIP na zdravé jedlo. Šalát s tuniakom a prepeličími vajíčkami 02 - Modified: 2023-04-16 07:06:27 - Feat.: - Title: Zabudnutá HŔSTKOVÁ zeleninová polievka. Je zdravá, plná bielkovín a vitamínov 03 - Modified: 2023-02-20 15:35:36 - Feat.: - Title: Polievka z pečenej papriky a paradajok 04 - Modified: 2022-07-12 12:19:13 - Feat.: - Title: POCHUTNAJTE SI! Slaný koláč s vajíčkami a pórom 05 - Modified: 2015-12-22 07:55:58 - Feat.: - Title: Inšpirujte sa receptami na sladké vianočné pečivo s náhradným sladidlom
menuLevel = 2, menuRoute = dia/co-na-tanier, menuAlias = co-na-tanier, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
06. november 2024 01:00