(4 porcie)
Suroviny:
4 kapre (600 g)
soľ
40 g hladkej múky
20 g červenej mletej papriky
4 strúčky cesnaku
200 ml mlieka
olej na opečenie a vymastenie plechu
4 kolieska citrónu
Postup: Porcie očisteného kapra, zbaveného kože, umyjeme. Cesnak najemno postrúhame alebo prelisujeme, zmiešame so soľou a zalejeme mliekom. Do pripravenej marinády vložíme kapra a necháme 2 hodiny na chladnom mieste postáť. Potom ho vyberieme, necháme odkvapkať a obalíme v múke, do ktorej sme zamiešali červenú papriku. Na teflonovej panvici a troške oleja prudko opečieme z oboch strán. Uložíme na vymastený pekáč a pečieme v horúcej rúre do mäkka.
Podávame s varenými zemiakmi posypané posekanou petržlenovou vňaťou a rybu ozdobíme narezaným kolieskom citróna do vejárika. Súčasťou hlavného chodu je vhodný zeleninový šalát.
Energetická a výživová hodnota 1 porcie: 324 kcal/1354 kJ, 29,3 g bielkovín, 18,5 g tukov, 1 SJ