Na tanier prinášajú pestrosť aj farby, no tiež mnoho vitamínov a antioxidantov. Jedlo dokážu prevoňať a dodať mu i zaujímavú chuť.
História jedlých kvetov je stará ako ľudstvo. Kvety boli odjakživa súčasťou ľudskej stravy a zmienky o nich nachádzame, napríklad v antickej literatúre. U obyvateľov z vyšších vrstiev kvety skrášľovali a dochucovali bohaté a slávnostné jedlom naložené stoly.
Pre chudobných zas bývali neraz nutným zdrojom obživy. Už pred stáročiami totiž ľudia používali napríklad púpavové kvety uvarené s cukrom ako náhradu medu či konzumovali kvety bazy čiernej.
Po tisícročia patria jedlé kvety aj na stoly Japoncov či Číňanov. A keďže záujem o orientálnu kuchyňu, ale i nápaditosť a netradičné chute čoraz viac prevláda aj v gastronómii, sú kvety na tanieroch čoraz obľúbenejšie tiež u nás.
Zostáva vám 88% na dočítanie.