StoryEditor

Splnomocnenec vlády Peter Kotlár spochybňuje pandémiu COVID-19

24.06.2024, 21:00

Vedci vyzývajú vládu, aby sa cielené dezinformácie neprezentovali ako alternatívny názor.

Splnomocnenec vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie covid-19 MUDr. Peter Kotlár (SNS) spochybnil, že na Slovensku bola pandémia COVID-19. Vyjadril sa tak minulý týždeň na mimoriadnom zasadnutí Výboru pre zdravotníctvo NR SR. „Pandémia na Slovensku z hľadiska incidencie a ostatných merateľných parametrov nebola,“ povedal Kotlár s tým, že to myslí smrteľné vážne. Zároveň avizoval, že má o tom jasný dôkaz a v septembri predstaví závery vyšetrovania k manažovaniu pandémie.

Kotlár potom na ďalší deň na tlačovej konferencií zdôraznil, že chýbajú parametre, na základe ktorých by bolo možné zadefinovať pandémiu. „Máme len vágnu definíciu, že je to epidémia veľkého rozsahu, ktorá preskočí cez kontinenty,“ uviedol. Okrem toho uviedol, že koronavírus bol možno umelo vyrobený z troch vírusov. „Ak sa zistí, že vírus bol umelo vytvorený, tak nemôžeme hovoriť, že nešlo o pandémiu, ale o akt bioterorizmu,“ poznamenal Kotlár.

Odborníci sa k slovu nedostali

Mimoriadny zdravotnícky výbor sa mal zaoberať tým, že sa Slovensko ako jediný členský štát Svetovej zdravotníckej organizácie na júnovom stretnutí členských krajín WHO v Ženeve dištancoval od aktualizácie medzinárodných zdravotníckych predpisov, označovaných ako IHR – International Health Regulation. Iniciovali ho poslanci opozície. Chceli zaviazať ministerku zdravotníctva odvrátiť škody spôsobené neprijatím IHR. Na zasadnutí zdravotníckeho výboru sa zúčastnili aj odborníci, lekári, epidemiologička, zástupca hlavnej hygieničky.

 

Splnomocnenec vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie covid-19 Peter Kotlár (SNS) spochybnil, že na Slovensku bola pandémia COVID-19. Vyjadril sa tak minulý týždeň na mimoriadnom zasadnutí Výboru pre zdravotníctvo NR SR. „Pandémia na Slovensku z hľadiska incidencie a ostatných merateľných parametrov nebola,“ povedal Kotlár s tým, že to myslí smrteľné vážne. Zároveň avizoval, že má o tom jasný dôkaz a v septembri predstaví závery vyšetrovania k manažovaniu pandémie.

Kotlár potom na ďalší deň na tlačovej konferencií zdôraznil, že chýbajú parametre, na základe ktorých by b...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-06-25 11:48:27 - Feat.: - Title: Ministerstvo chystá centrálne riadenie nemocníc a duálne vzdelávanie 02 - Modified: 2024-04-16 09:11:46 - Feat.: - Title: Mapa odhalila covidovú „oponu smrti“ naprieč Európou, Slovensko je na chvoste 03 - Modified: 2023-10-06 07:00:00 - Feat.: - Title: Hlavný hygienik SR: Výskyt Covid-19 a aj vznik mutácií vírusu je v súčasnosti očakávaným javom 04 - Modified: 2023-09-04 07:00:00 - Feat.: - Title: WHO dohaduje nové licenčné zmluvy na technológie proti Covid-19 05 - Modified: 2023-06-29 07:00:00 - Feat.: - Title: Vedci izolovali ľudský gén, ktorý dokáže zastaviť väčšinu vírusov nebezpečnej vtáčej chrípky
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
28. jún 2024 10:22