StoryEditorUmelé sladidlá môžu zvyšovať hladinu cukru v tele. Podľa vedcov by sa nemali považovať za úplne bezpečné
Štyri najpoužívanejšie ovplyvňujú zloženie črevných baktérií a dve z nich majú vplyv na hladinu glukózy.
Umelé sladidlá by sa naďalej nemali považovať za úplne bezpečnú náhradu cukru. Štyri najpoužívanejšie ovplyvňujú zloženie črevných baktérií a dve z nich majú vplyv na hladinu glukózy. Uvádza sa to v recenzovanej štúdii vedcov z Weizmann Institute of Science publikovanej v ...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2023-07-01 07:00:00 - Feat.: - Title: Známe umelé sladidlo ako potenciálny karcinogén? WHO upozorňuje na škodlivosť náhrad cukru
02 - Modified: 2023-05-16 16:07:43 - Feat.: - Title: WHO upozorňuje na umelé sladidlá. Neodporúča ich pri chudnutí, pri dlhodobom užívaní hrozia zdravotné riziká
03 - Modified: 2023-03-11 11:01:39 - Feat.: - Title: Štúdia odhaľuje riziká umelých sladidiel, vedci však nie sú jednotní
04 - Modified: 2022-09-02 05:00:00 - Feat.: - Title: Umelé sladidlá by sa už nemali považovať za bezpečnejšiu náhradu cukru. Zasahujú do črevných baktérií