Reuters
StoryEditor

Taliansko chce povinné očkovanie pre všetkých. Posvietia si aj na certifikáty

29.08.2021, 16:58
Autor:
ČTKČTK
V 60milionovom Taliansku je úplne zaočkovaných viac ako 36 miliónov ľudí, teda asi 60 percent občanov.
Talianska vláda zváži zavedenie povinného očkovania proti Covid-19, ak do začiatku jesene nebude zaočkovaných minimálne 80 percent občanov.

Pre La Repubblica to povedala ministerka pre záležitosti regiónov Mariastella Gelminiová. Podľa nej sa tomuto opatreniu nevyhnú minimálne zamestnanci verejnej správy.
Za sprísnenie podmienok pre vydávanie covidových certifikátov sa podľa agentúry DPA vyslovil zas poradca talianskeho ministerstva zdravotníctva Walter Ricciardi.

Podľa neho, by doklad mali dostávať iba zaočkovaný ľudia a tí, ktorí sa z covidu zotavili. Teraz majú na dokument právo aj ľudia, ktorí sa preukážu PCR negatívnym testom z posledných 48 hodín. Umožní nám to prinútiť viac ľudí nechať sa zaočkovať," povedal Ricciardi.

Ťažko si predstaviť, že koronavírus zlikvidujeme ako kiahne. Cieľom je skôr dosiahnuť menšieho prenosu, menšieho počtu prípadov. A to možno iba po zaočkovaní 95 percent populácie," dodal poradca, ktorý presadzuje, aby boli do očkovania zahrnuté aj deti.

V 60milionovom Taliansku je úplne zaočkovaných viac ako 36 miliónov ľudí, teda asi 60 percent občanov.
V niekoľkých talianskych mestách sa v sobotu konali protesty proti ďalšiemu rozširovaniu epidemických opatrení. Tisíce ľudí na ne prišli v Ríme, Turíne, Miláne, Bologni či v Neapole.
Na stredu zvolali odporcovia očkovania protesty na 54 talianskych vlakových staniciach. Chcú poukázať na novú požiadavku, aby sa potvrdením o bezinfekčnosti museli ľudia preukazovať aj na diaľkových vlakových trasách. Organizátori pohrozili, že zablokujú železničnú dopravu.

menuLevel = 2, menuRoute = zdn/spravy, menuAlias = spravy, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
06. júl 2024 11:57