Česko má podobný problém ako Slovensko. V nemocniciach chýbajú tisícky lekárov a sestier.TASR/
StoryEditor

Získanie ďalších špecializácií zlepšujúcich starostlivosť o pacientov poisťovne nezaujíma

25.10.2021, 09:00
Na viackrát pomenujem konkrétne problémy slovenského zdravotníctva, ktoré už dlho žiadajú upratať. Dnes o vzdelávaní.

Aj doma často stačí namiesto vyhádzania nábytku len upratať a dodržiavať pravidlá domáceho poriadku, samozrejme, ak sú pravidlá lucidné a vykonateľné.

Slovenské nemocnice potrebujú hierarchiu (systém „ÚNZ“ fungoval), mnohé malé nemocnice sú po zásadných zmenách liečby závažných aj akútnych ochorení ambulantnou, resp. krátkodobou hospitalizačnou liečbou v špeciálnych centrách zbytočné, resp. neschopné ponúkať modernú akútnu liečbu. Vedel by som si predstaviť aj o niečo širší zoznam zariadení, ktoré čaká transformácia, než je návrh ministerstva zdravotníctva.

Obávam sa však, že predvolebné záujmy mnohých lokálnych aj „centrálnych“ politikov (mysliacich len na seba) urobia zo zoznamu ministerstva zdravotníctva trhací kalendár...

Ale nie o reforme chcem písať – na viackrát pomenujem konkrétne problémy slovenského zdravotníctva, ktoré už dlho žiadajú upratať (a nebude to nič stáť).

Vzdelávanie

Dnes o vzdelávaní. Slovenská mentalita „nebaží po vzdelávaní“. Potvrdil mi to šéf veľkej rehabilitačnej inštitúcie, ktor...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = zdn/nazory, menuAlias = nazory, menuRouteLevel0 = zdn, homepage = false
05. október 2024 04:20