StoryEditor

Mal zákaz šoférovania a súdne konanie. Američan sa na pojednávanie pripojil, keď bol za volantom

30.05.2024, 20:35
Autor:
ČTKČTK

Corey Harris sa na súdnom vypočutí 15. mája zúčastnil prostredníctvom videokonferenčnej platformy Zoom. Sudca Cedric Simpson sa ho vzápätí spýtal, či šoféruje, na čo mu Harris odpovedal, že práve parkuje.

Súd v americkom štáte Michigan sa v polovici mája zaoberal trochu kurióznym prípadom, keď sa muž, ktorému bol dočasne odobratý vodičský preukaz, pripojil na vypočutie usporiadané formou videokonferencie vo chvíli, keď sedel za volantom a šoféroval. S odvolaním sa na video zdieľané súdom o tom dnes informoval spravodajský web NBC News.

Corey Harris sa na súdnom vypočutí 15. mája zúčastnil prostredníctvom videokonferenčnej platformy Zoom. Sudca Cedric Simpson sa ho vzápätí spýtal, či šoféruje, na čo mu Harris odpovedal, že práve parkuje pri ordinácii svojho lekára so slovami, "dajte mi sekundu, práve parkujem". Sudca sa neveriacky pousmial a po chvíľke sa Harrisa spýtal, či už stojí na mieste.

Harrisova advokátka Natalie Pateová, ktorá bola na súde prítomná osobne, následne požiadala o odročenie pojednávania o dva až štyri týždne.

"V poriadku. Možno som tu niečo nepochopil, "poznamenal sudca, keď sa pozrel na spis. "Šoféroval, hoci mu bolo pozastavené oprávnenie? "pýtal sa.

Advokátka sudcovi potvrdila, že sa prípad skutočne týkal odobratia vodičského preukazu. "A on práve teraz šoféroval? A nemá vodičský preukaz? "reagoval sudca. "Áno, také sú obvinenia," odpovedala advokátka.

Sudca sa potom opäť uistil, že vidí správne, rozhliadol sa po súdnej sieni, odmlčal sa opäť sa pousmial. "Vôbec nechápem, prečo to urobil," povedal po chvíli, zatiaľ čo Harris stále sedel za volantom svojho automobilu.

Sudca potom Harrisovi nariadil, aby sa večer dostavil do miestnej väznice. Harris potom len zaklonil hlavu a preniesol: "Ach môj bože! ".

01 - Modified: 2024-07-01 04:38:29 - Feat.: - Title: Americká armáda zničila plavidlá jemenských povstalcov v Červenom mori 02 - Modified: 2024-06-30 08:05:00 - Feat.: - Title: Nepriateľa v žiadnom prípade nešetrite! Ťaženie, ktoré rozhodlo americkú občiansku vojnu dodnes vyvoláva vášne 03 - Modified: 2024-06-30 05:48:11 - Feat.: - Title: Severná Kórea odsúdila spoločné vojenské cvičenie Južnej Kórey, USA a Japonska 04 - Modified: 2024-06-30 05:19:12 - Feat.: - Title: Z tropickej búrky Beryl sa stal hurikán, upozorňuje americké Národné centrum pre hurikány 05 - Modified: 2024-06-29 16:16:34 - Feat.: - Title: Dočasný haitský premiér Conille pricestoval na návštevu Spojených štátov, jeho krajinu ničia gangy
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
01. júl 2024 07:30