Podľa neoficiálnych informácií mali manželia Jagloví v Ždiari nasadnúť do autobusu idúceho do Popradu. FOTO: Pavol Bendík
StoryEditor

Rodičia v Poľsku nechali synom odkaz a zmizli. Stopy podivného prípadu vedú na Slovensko

26.05.2023, 08:36
Autor:
ČTKČTK

Keď si majiteľ penziónu v Ždiari na internete prečítal o pátraní po ľuďoch, ktorí vyzerali ako jeho hostia z Poľska, informoval poľskú aj slovenskú políciu.

Poľské médiá už niekoľko dní sledujú prípad rodičov z Varšavy, ktorí svojim dospievajúcim synom doma nechali odkaz a zmizli. Po manželskom páre pátra polícia. Portál onet.pl vo štvrtok napísal, že nie je vylúčené, že dvojica z poľskej časti Tatier prešla na Slovensko.

"Chalani, ste šikovní. V živote si poradíte. Sme na vás pyšní," napísali Aneta a Adam Jagloví svojim synom, ktorí majú 14 a 17 rokov. Zmizli v noci na 21. mája. Ich príbuzní o veci hneď 21. mája informovali políciu.

Polícia v Zakopanom v stredu uviedla, že manželia z pondelka na utorok prespali v jednej z horských chát, spoznali ich zamestnanci. Povedali, že sa správali normálne a rovnako ako iní hostia sa večer prihlásili na nocľah a ráno odišli. Kam sa vydali, ale nie je jasné. Po Jaglových pátrala horská služba, keď sa však objavili informácie, že prešli na Slovensko, akciu prerušila.

Majiteľ jedného penziónu v Ždiari na slovenskej strane Tatier portálu onet.pl povedal, že manželia uňho prenocovali z utorka na stredu. V stredu ráno chcel, aby zaplatili a ukázali mu doklady, aby si ich mohol zaznamenať. Dali mu peniaze a povedali mu, že majú strašný hlad a že si najskôr musia dôjsť do obchodu pre niečo na jedenie a formality vybavia potom. Už sa však nevrátili. Keď si majiteľ penziónu na internete prečítal o pátraní po ľuďoch, ktorí vyzerali ako jeho hostia z Poľska, informoval poľskú aj slovenskú políciu.

Podľa neoficiálnych informácií onetu Jagloví v Ždiari nasadli do autobusu idúceho do Popradu. Polícia ich zatiaľ z ničoho neobvinila. Nie je však vylúčené, že sa mohli dopustiť trestného činu, keď nechali bez starostlivosti syna mladšieho ako 15 rokov, píše onet.pl. Za to v Poľsku hrozia až tri roky odňatia slobody.

01 - Modified: 2024-04-20 09:55:58 - Feat.: - Title: Poľsko sa chce pridať ku schéme NATO na zdieľanie jadrových zbraní. Silnejú hrozby z Ruska, vyhlásil Duda 02 - Modified: 2024-04-19 20:44:29 - Feat.: - Title: Pripomienku povstania v židovskom gete vo Varšave poznamenal incident, narušil ho muž s palestínskou vlajkou 03 - Modified: 2024-04-19 19:48:16 - Feat.: - Title: "Plánovaný atentát". Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze 04 - Modified: 2024-04-19 09:56:49 - Feat.: - Title: V Poľsku zadržali dvoch podozrivých z útoku na Navaľného spolupracovníka 05 - Modified: 2024-04-18 21:23:00 - Feat.: - Title: Poľská ekonomika rástla v roku 2022 výraznejšie, než sa predpokladalo
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
20. apríl 2024 16:17